Home Το Επάγγελμα Πως Μπορείτε να Έχετε μια Ήρεμη Ζωή Ασκώντας το Επάγγελμα της Ιατρικής
Πώς να Μπορείτε να Έχετε μια Ήρεμη Ζωή Ασκώντας το Επάγγελμα της Ιατρικής.

Πως Μπορείτε να Έχετε μια Ήρεμη Ζωή Ασκώντας το Επάγγελμα της Ιατρικής

Η δημιουργία μίας ιδανικής και ήρεμης ζωής είναι δύσκολη, ιδιαίτερα στην ιατρική, όπου οι καθημερινές πιέσεις είναι έντονες.

Ποια απλά βήματα μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τη ζωή σας, ως ιατρός; Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που μπορείτε να λάβετε υπόψη:

Ακολουθήστε τις αξίες σας.

Οι περισσότεροι από εσάς επιλέξατε την ιατρική επιστήμη, για να βοηθήσετε άλλους. Υπήρχαν όμως και άλλοι λόγοι που σας ενέπνευσαν να αφιερώσετε μια δεκαετία της ζωής σας για να γίνετε γιατρός; Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξερευνήσετε τι είναι σημαντικό για εσάς.

Η κατανόηση των αξιών σας θα σας βοηθήσει να καθορίσετε τις προτεραιότητές σας.

Συνεχίστε με πάθος ότι σας εκστασιάζει.

Είστε συχνά καλύτεροι σε αυτό που σας εκστασιάζει. Λάβετε μέρος σε ενέργειες που σας εμπνέουν να είστε ο καλύτερος εαυτός σας. Εάν νοιάζεστε βαθιά για αυτό που κάνετε, πιθανότατα θα οδηγηθείτε στην επίτευξη των στόχων σας.

Αποφύγετε την απομόνωση.

Εστιάστε στους άλλους. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με άτομα που θαυμάζετε και σέβεστε. Γίνετε μέρος της κουλτούρας που επιλέγετε, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει με σύνεση.

Αφιερώστε χρόνο για οργανισμούς και συνέδρια περιοδικών, παρακολουθήστε τη βιβλιογραφία και τους συναδέλφους σας.

Προσαρμόστε τη νοοτροπία σας.

Οι σκέψεις δημιουργούν συναισθήματα, που στη συνέχεια οδηγούν στις συμπεριφορές σας. Μάθετε πώς να εντοπίζετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας και να τα διαχωρίζετε μεταξύ τους.

Μην αφήνετε τις σκέψεις και τα συναισθήματα να σας κυβερνούν και να σας οδηγούν σε συμπεριφορές κατά των αξιών σας. Φανταστείτε ότι συμμετείχατε σε κάποιο ιατρικό σφάλμα.

Η άμεση σκέψη σας μπορεί να είναι, “Είμαι αποτυχημένος γιατρός”, που μπορεί να οδηγήσει σε συντριπτικά συναισθήματα άγχους.

Αντί αυτής της απάντησης, σκεφτείτε την εναλλακτική σκέψη, «το να κάνεις ένα λάθος είναι ανθρώπινο». Αντί αυτού, το συναίσθημα μπορεί να είναι ταπεινό και η αντίδραση μπορεί να είναι να κάνουμε μια ριζική ανάλυση των αιτιών, έτσι ώστε αυτό το σφάλμα να μην ξανασυμβεί.

Έχετε τη δύναμη να προσαρμόσετε τη νοοτροπία σας και να ενισχύσετε την ανθεκτικότητα σας.

Αποδεχτείτε τι δεν μπορείτε να αλλάξετε.

Δεν μπορείτε να αλλάξετε αυτό που έχει ήδη συμβεί. Αντί αυτού, μπορείτε να δείτε την πραγματικότητα ως έχει και να εργαστείτε για να κάνετε θετικές αλλαγές στο μέλλον. Φανταστείτε ένα σενάριο όπου δεν σας δόθηκε η επιθυμητή προαγωγή.

Θα μπορούσατε να παλέψετε εσωτερικά και εξωτερικά ότι συνέβη αυτό, ή μπορείτε να το αποδεχτείτε και να ωριμάσετε από την εμπειρία.

Παρατηρήστε την κριτική σκέψη.

Αξιολογήστε τα γεγονότα και όχι τις κρίσεις. Είναι γεγονός ότι δεν λάβατε προαγωγή.

Δεν είναι γεγονός ότι ήσασταν ανεπιθύμητοι και ανάξιοι. Βρείτε έναν τρόπο για να επιτύχετε αυτόν τον στόχο, εστιάζοντας στα γεγονότα και όχι στην αρνητική αύρα που τα περιβάλλει.

Βρείτε ευχαρίστηση στις μικρές στιγμές της ζωής.

Δημιουργήστε μια λίστα δραστηριοτήτων που βρίσκετε ευχάριστες και αρχίστε να σκέφτεστε πώς θα τις ενσωματώσετε στην καθημερινή σας ζωή.

Για παράδειγμα, αν σας αρέσει η αρωματοθεραπεία, ανάψτε ένα κερί ενώ κάνετε ντους ή όταν ετοιμάζεστε για ύπνο. Βελτιώστε τις κοινωνικές στιγμές κάνοντάς τις ξεχωριστές.

Σερβίρετε δείπνο στην οικογένειά σας. Ανυψώστε τις καθημερινές στιγμές της ζωής σας.

Κάντε ένα διάλειμμα.

Βάλτε τον εαυτό σας πρώτα και αφιερώστε χρόνο για αυτοφροντίδα. Ως γιατροί, φροντίζετε συνεχώς τους άλλους, αλλά πρέπει πρώτα να μάθετε τη σημασία της φροντίδας του εαυτού σας.

Μην αφήνετε τα συναισθήματα ενοχής ή εγωϊσμού να σας κάνουν να αγνοείτε τις ανάγκες σας.

Δώστε προσοχή στο παρόν.

Επικεντρωθείτε στις πέντε αισθήσεις σας. «Προσελκύστε» την οπτική και «δείξτε περιέργεια» για τα περιστατικά των ασθενών σας.

Βρείτε αυτό που σας ενθουσιάζει στη δουλειά σας, εστιάζοντας στο να είστε προσεκτικοί και παρόντες. Ίσως αυτό σημαίνει να είστε παρόντες με τους ασθενείς σας, ακούγοντας πραγματικά την ιστορία τους και ακούγοντας τις ανησυχίες τους.

Να είστε ευγνώμων.

Ένα σημαντικό μέρος του να είσαι ευγνώμων είναι να δείξεις συμπόνια στον εαυτό σου. Το να είσαι γιατρός είναι δύσκολο και αγχωτικό, αλλά το επάγγελμά σας προσφέρει τόσες πολλές χαρές.

Ρωτήστε με θετικό πνεύμα.

Όταν γνωρίζετε τον εαυτό σας και τις αξίες σας, είναι πολύ πιο εύκολο να ρωτήσετε τι θέλετε θετικά. Διαπραγματευτείτε για την καλύτερη ζωή σας, αφιερώνοντας χρόνο για να γνωρίσετε τον εαυτό σας.

«Θα περάσει».

Δημιουργήστε μια λίστα με τις σκέψεις αντιμετώπισης που σας βοηθούν να γίνετε και να αισθάνεστε καλύτερα. Η δημιουργία μιας ζωής που αγαπάτε είναι πιο κοντά απ’ ότι νομίζετε.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων