Home Το Επάγγελμα Τρεις Συμβουλές για Βελτίωση της Ευεξίας του Γιατρού
Τρεις Συμβουλές για Βελτίωση της Ευεξίας του Γιατρού

Τρεις Συμβουλές για Βελτίωση της Ευεξίας του Γιατρού

Η έννοια της ευεξίας του γιατρού, έχει κερδίσει περισσότερη προσοχή τα τελευταία χρόνια.

Η άσκηση του επαγγέλματος της ιατρικής, είναι γεμάτη προκλήσεις, πολλές από τις οποίες επηρεάζουν τη διάθεση και την ευημερία του γιατρού.

Η ευεξία είναι μία σημαντική και συνεχής διαδικασία που απαιτεί επαγρύπνηση σε όλη την ιατρική σταδιοδρομία. Περιλαμβάνει μια σκόπιμη προσπάθεια για τη διατήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι, που μπορούν να βοηθήσουν τους γιατρούς να αποκτήσουν επαγγελματική και προσωπική ευεξία.

Μην αποφεύγετε μια ενοχλητική εργασία που είναι αναγκαία

Παραδείγματα τέτοιων εργασιών περιλαμβάνουν τη συμπλήρωση γραφειοκρατίας που απαιτεί διαφορετικές πηγές πληροφοριών, την παροχή αρνητικών σχολίων ή την εκ νέου αίτηση για κάτι που χρειάζεστε όταν τα αιτήματά σας έχουν ήδη αγνοηθεί.

Μερικά από αυτά τα πράγματα μπορεί να φαίνονται σοβαρότερα από ό, τι είναι. Η μη ολοκλήρωσή τους μπορεί να σας κάνει να νιώσετε σαν να είστε πίσω σε όλα όσα πρέπει να κάνετε ή ακόμη και να προσθέσετε περισσότερα προβλήματα αργότερα.

Είναι επίσης σημαντικό να αναγνωρίσετε ότι μόλις ξεκινήσετε μια ενοχλητική εργασία, μπορεί να ανακαλύψετε πολλά ακόμη βήματα που θα πρέπει να φροντίσετε έως ότου επιλυθεί πλήρως. Το κλειδί είναι να ξεκινήσετε.

Πολιτικές για καθημερινά προβλήματα

Η ιατρική εργασία μπορεί να έχει μια καθημερινή συσσώρευση προβλημάτων. Ορισμένα ραντεβού που δεν έρχονται, ασθενείς που αναζητούν συνταγογράφηση φαρμάκων που δεν εγκρίνονται …είναι μεταξύ αυτών.

Και αυτά και άλλα προβλήματα που επαναλαμβάνονται. Ένας καλός τρόπος αντιμετώπισής τους είναι να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα με τρόπο ουσιαστικό.

Εάν αυτά τα προβλήματα είναι εγγενές μέρος της άσκησης της ειδικότητας σας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να εκπλαγείτε όταν αυτά συμβαίνουν επανειλημμένα.

Στη συνέχεια, δημιουργήστε μια σαφή πολιτική ή διαδικασία για να ακολουθήσετε εσείς και το προσωπικό σας, έτσι ώστε να έχετε έναν τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος όταν επανεμφανιστεί.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η πολιτική σας ενδέχεται να κοινοποιηθεί στους ασθενείς ή σε αυτούς με τους οποίους συνεργάζεστε, έτσι ώστε όλοι να είναι ενήμεροι όσον αφορά τις προσδοκίες τους.

Αυξήστε το χρονοδιάγραμμά σας

Το να είσαι γιατρός συνήθως σημαίνει να είσαι γρήγορος, αποτελεσματικός και με υψηλές επιδόσεις. Μπορεί να έχετε σημαντικούς στόχους, αλλά τι θα γίνει αν προσθέσετε ένα ή δύο χρόνια στο χρονολόγιο της επίτευξής τους;

Η ιδέα να χρειαστείτε περισσότερο χρόνο για να φτάσετε σε έναν στόχο μπορεί να φανεί περίεργη όταν όλοι γύρω σας είναι σε έναν συνεχή αγώνα επιδόσεων.

Αλλά αν κοιτάξετε τα υψηλά επιτεύγματα γύρω σας, θα γίνει σαφές ότι το γρηγορότερο δεν ισούται πάντα με το καλύτερο αποτέλεσμα.

Εάν το να δώσετε χρόνο στην επίτευξη των στόχων σας θα μπορούσε να απαλύνει το άγχος σας και να σας προσφέρει ικανοποίηση μόλις φτάσετε σε αυτόν τον στόχο, μπορεί να καταλήξετε στον στόχο σας καλύτερα, απολαμβάνοντας πραγματικά τη δουλειά και τη ζωή σας στο μεταξύ.

Στην πραγματικότητα, μπορεί να καταλήξετε σε ένα καλύτερο επίτευγμα από αυτό που στοχεύατε, λόγω της υψηλότερης ποιότητας εργασίας που δεν μπορούσατε να κάνετε όταν βιάζεστε και πιέζεστε.

Η ευεξία έχει γίνει μια λέξη κλειδί και μέρος ενός ασαφούς συστήματος αξιών για τους γιατρούς.

Η επίτευξη ευεξίας απαιτεί ολοκληρωμένη και προσεκτική προσοχή στις ανάγκες σας. Κάνοντας μικρά βήματα προς την προσέγγιση αναπόφευκτων στρεσογόνων παραγόντων, μπορεί να ανεβάσετε την αίσθηση ευεξίας σας.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων