Home Το Επάγγελμα Γιατί να Γίνετε Health Coach;
Γιατί να Γίνετε Health Coach;

Γιατί να Γίνετε Health Coach;

Καθημερινά στο ιατρείο σας καλείστε να θεραπεύσετε τους ασθενείς σας.

Συνταγογραφείτε φάρμακα για την αντιμετώπιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, του διαβήτη και της χοληστερόλης.

Δίνετε αντιβιοτικά για τη θεραπεία της πνευμονίας. Πάρα την ορθή διάγνωση, αγωγή και συμβουλές που δίνετε στον ασθενή σας, πολύ συχνά η υγεία του δεν αποκαθίσταται.

Πού, όμως, οφείλεται αυτό;

Πολύ συχνά η πραγματική ρίζα της νόσου παραμένει αδιευκρίνιστη με αποτέλεσμα την επιμονή της νόσου.

Ποια είναι η λύση;

H ενασχόληση με το health coaching.

Ο ασθενής πολύ συχνά μοιράζεται μαζί σας τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του θέτοντας ερωτήματα, η διερεύνηση των οποίων σας ώθησε να λάβετε την απόφαση να ασχοληθείτε με το health coaching.

Τι καλείστε να κάνετε ως health coach;

Να εντοπίσετε το βαθύτερο αίτιο που οδήγησε τον ασθενή να σας επισκεφθεί και να εστιάσετε σε αυτό κι όχι σε μεμονωμένα συμπτώματα.

Να βρείτε τρόπους αντιμετώπισης της πραγματικής ρίζας του προβλήματος.

Nα ακούσετε προσεκτικά τον ασθενή-coachee και να θέσετε στόχους.

Καλό είναι αυτοί οι στόχοι να είναι βραχυπρόθεσμοι ώστε ο ασθενής να κάνει ένα βήμα τη φορά και κατά την επίτευξη του στόχου να νιώσει το αίσθημα της ικανοποίησης και με αυξημένη αυτοπεποίθηση να συνεχίσει ώστε να υλοποιήσει τελικά τον μακροπρόθεσμο στόχο.

Να σχεδιάσετε ένα πλάνο δράσης και να παρακολουθήσετε την πορεία του.

Να προβλέψετε τα εμπόδια που θα συναντήσει στο στάδιο δράσης για την αποκατάσταση της υγείας του και να είναι έτοιμος να τα αντιμετωπίσει.

Όλα αυτά τα πραγματοποιείτε σε συνεργασία με τον ασθενή δείχνοντας ενσυναίσθηση.

Θέτετε στο επίκεντρο τον ασθενή, καθώς μπορεί εσείς να δίνετε συμβουλές, αλλά αυτός τις εφαρμόζει ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Να ενδυναμώνετε τον ασθενή ώστε να αυξηθεί η αυτοεκτίμηση, η αυτοπεποίθηση, η αγάπη για τον εαυτό του και κατά συνέπεια, η αποτελεσματικότητα κατά την εφαρμογή δράσης.

Του διευκρινίζετε πως η αποτυχία είναι απολύτως φυσιολογική και μέρος αυτής της διαδικασίας για τη βελτίωση της υγείας του αρκεί να συνεχίσει να προσπαθεί.

Ο ρόλος της ιατρικής και της φαρμακευτικής αγωγής είναι αναντικατάστατος στη διαχείριση χρόνιων νοσημάτων, όπως ο διαβήτης, η υψηλή χοληστερίνη, η υψηλή αρτηριακή πίεση, η κατάθλιψη.

{module title=”Adsence article”}

Ως health coach μπορείτε να συμβάλλετε ώστε ο ασθενής να ανακαλύψει τις εσωτερικές του δυνάμεις ώστε να αλλάξει τις πεποιθήσεις και κατά συνέπεια τον τρόπο ζωής του, να απαλλαγεί από επιβλαβείς συνήθειες και τελικά σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική αγωγή να βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στην αποκατάσταση της υγείας του.

{module title=”Υπογραφή”}

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων