Home Το Επάγγελμα Βελτιώστε την Προσωπική σας Ζωή Δουλεύοντας πιο Έξυπνα
Βελτιώστε την Προσωπική σας Ζωή Δουλεύοντας πιο Έξυπνα.

Βελτιώστε την Προσωπική σας Ζωή Δουλεύοντας πιο Έξυπνα

Η άσκηση της ιατρικής αποτελεί μία από τις πλέον απαιτητικές και δύσκολες εργασίες.

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να αυξήσετε την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα της εργασίας σας.

Το πιο δύσκολο κομμάτι κάθε διαδικασίας είναι να κάνετε το πρώτο βήμα.

Θυμηθείτε τον εαυτό σας όταν κάνατε το πρώτο βήμα σας στον χώρο, σαν φοιτητής της ιατρικής.

Το πρώτο σας βήμα συνδυάστηκε με την πρώτη μεγάλη σας επιτυχία, αλλά ταυτόχρονα και με την πρώτη φορά που αισθανθήκατε ότι χρειάζεστε καθοδήγηση ή συμβουλή.

Την καθοδήγηση αυτή μπορεί να την αναζητήσατε από μέντορες, όπως άλλους ιατρούς που γνωρίζατε, συμβούλους ή ακόμα και φοιτητές ιατρικής μεγαλύτερων ετών.

Στην πορεία, η καθημερινότητά σας περιστράφηκε γύρω από πανεπιστημιακές διαλέξεις, διάβασμα, και ιατρικές διαδικασίες.

Ήδη έχετε μια εικόνα για όλα αυτά. Τώρα που εξασκείτε την ιατρική, βρίσκεστε στο σημείο που η καθοδήγηση αποτελεί εκ νέου σημαντικό παράγοντα, όχι μόνο στο να προχωρήσετε μπροστά, αλλά και για να κάνετε αυτή τη διαδρομή πιο εύκολη.

Εργασιακή ζωή απέναντι στην προσωπική ζωή

Είτε εργάζεστε στο νοσοκομειακό περιβάλλον, είτε εργάζεστε στο ιδιωτικό σας ιατρείο, μία από τις πλέον σημαντικές δεξιότητες που πρέπει να διαθέτετε είναι η ικανότητα της οργάνωσης.

Ο τρόπος με τον οποίο θα οργανώσετε την ημέρα σας, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζετε καθημερινά.

Ευτυχώς, για τους περισσότερους ιατρούς, η δεξιότητα κατηγοριοποίησης τόσο της σειράς, όσο και των προτεραιοτήτων, αποτελεί έμφυτο προσόν.

Έχετε δημιουργήσει ένα καθημερινό μοτίβο εργασίας, μία ρουτίνα λειτουργίας, ώστε να μπορείτε να επιβιώσετε από τις δυσκολίες εξάσκησης της σύγχρονης ιατρικής.

Πώς θα αντιδρούσατε όμως αν σας ζητηθεί να λάβετε τις ίδιες περίπλοκες αλλά γρήγορες αποφάσεις σχετικά με την προσωπική σας ζωή;

Για αρκετούς η σκέψη και μόνο καθίσταται τρομακτική. Όμως με τον ίδιο τρόπο, τα ίδια εργαλεία και οι διάφοροι τρόποι με τους οποίους διαχειρίζεστε την εργασιακή σας ρουτίνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και για να οργανώσετε και το σημαντικότερο μέρος της ημέρας σας που είναι η προσωπική σας ζωή.

Πιθανότατα να είχατε πιάσει πολλές φορές τον εαυτό σας να θέτει την ερώτηση αν αυτός είναι ο τομέας που σας ταιριάζει επαγγελματικά.

Θέτοντας τους κανόνες

Ήδη, οι περισσότεροι από σας, από την εισαγωγή σας στην ιατρική σχολή, ίσως είχατε μια ιδέα του τι είδος ιατρός θέλετε να γίνετε.

Εναλλακτικά, μπορεί να ξεκινήσατε την ιατρική σχολή με σκοπό να βρείτε στην πορεία αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Και οι δύο επιλογές απαιτούν την ίδια εργαλειοθήκη δεξιοτήτων ώστε να ληφθεί η απόφαση.

Αρχικά συλλέγετε τις πληροφορίες, στη συνέχεια κατατάσσετε τις πληροφορίες αυτές βάσει προτεραιοτήτων και στο τέλος αξιολογείτε το πώς αισθάνεστε γι’ αυτή την απόφαση.

Πιθανότατα να είχατε πιάσει πολλές φορές τον εαυτό σας να θέτει την ερώτηση αν αυτός είναι ο τομέας που σας ταιριάζει επαγγελματικά.

Σε τελική ανάλυση είναι μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις της ζωής σας και απαιτεί απόλυτη νηφαλιότητα και προσοχή.

Ωστόσο, συχνά παραβλέπεται μια πολύ σημαντική πτυχή της συγκεκριμένης απόφασης. Ταιριάζει αυτός ο τομέας στην προσωπική μου ζωή;

Και ξαφνικά όλα σκοτεινιάζουν. Μήπως το θέμα της προσωπικής σας ζωής σας ξέφυγε;

Είστε απόλυτα ικανοί από μόνοι σας να ρίξετε φως σε αυτό το πρόβλημα.

Εφαρμόστε τις δυνάμεις της παρατήρησης που έχετε περάσει χρόνια αναπτύσσοντας στο πανεπιστήμιο και κοιτάξτε πραγματικά αυτούς τους γιατρούς-μέντορες με τους οποίους περνάτε τόσο χρόνο καθημερινά.

Πόσες ώρες δουλεύουν; Φαίνονται χαρούμενοι; Πώς μοιάζει η ημέρα τους;

Πάρτε τις πληροφορίες που έχετε συγκεντρώσει και χρησιμοποιήστε τις για να διαπιστώσετε ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες για τη ζωή σας ως ιατρός.

Όλη αυτή η γνώση και δεξιότητα οργάνωσης πληροφοριών, ήρθε η ώρα να φανεί χρήσιμη και στην προσωπική σας ζωή!

Εφαρμόστε τις δυνάμεις της παρατήρησης που έχετε περάσει χρόνια αναπτύσσοντας στο πανεπιστήμιο και κοιτάξτε πραγματικά αυτούς τους γιατρούς-μέντορες με τους οποίους περνάτε τόσο χρόνο καθημερινά.

Δουλέψτε πιο έξυπνα, όχι περισσότερο!

Χωρίς καμία αμφιβολία, η ιατρική αποτελεί μια ιδιαίτερα απαιτητική και σκληρή δουλειά.

Ωστόσο, πάντα υπάρχουν τρόποι να κάνουμε τη δουλειά πιο αποτελεσματικά και αποδοτικά.

Ένα από αυτά είναι η δημιουργία «έξυπνων» στόχων. Οι «έξυπνοι» στόχοι είναι εργαλεία που χρησιμοποιούνται συχνά για την οργάνωση έργων και στόχων σε μια εφικτή και εφαρμόσιμη μορφή.

Το εργαλείο αυτό στερείται όμως ένα μέρος που καθίσταται ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς ως ανθρώπους: η ανάγκη για ανταμοιβή.

Είναι πολύ πιο εύκολο να κάνεις θυσίες αν υπάρχει ένα λαμπερό έπαθλο στο τέλος της διαδρομής.

Γι’ αυτό όταν δημιουργείτε τη λίστα με τους «έξυπνους» στόχους συμπεριλάβετε τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά:

  • Ειδικοί. Όσο πιο προσηλωμένοι στη λεπτομέρεια είστε κατά τη δημιουργία των στόχων σας, τόσο πιο δύσκολο είναι να αγνοηθούν και να επιτευχθούν.
  • Μετρήσιμοι. Με το να είναι μετρήσιμοι οι στόχοι σας είναι πιο εύκολο να αξιολογήσετε την ποιότητα των αποτελεσμάτων σας και να παρακολουθήσετε επιτυχώς την πρόοδό σας.
  • Ρεαλιστικοί. Οι στόχοι σας πρέπει να είναι εφικτοί και ρεαλιστικοί. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να οδηγηθείτε σε αποτυχίες που θα επηρεάσουν την ψυχολογία σας.
  • Προσανατολισμένοι στο αποτέλεσμα. Ουσιαστικά απαντάτε στο «γιατί». Και ας μην γελιόμαστε, οτιδήποτε κάνουμε χωρίς πάθος για το αποτέλεσμα τείνει να αποτυγχάνει.
  • Βάσει Χρονοδιαγράμματος. Κάθε στόχος πρέπει να είναι συγκεκριμένος ως προς την ημερομηνία ολοκλήρωσής του.
  • Πειθαρχία. Όπως σχεδόν σε κάθε τομέα, έτσι και στους στόχους σας πρέπει να υπάρχει πειθαρχία και καθημερινή ενασχόληση. Τίποτα δεν πραγματοποιείται με σποραδική προσπάθεια.
  • Ανταμοιβή. Για κάθε ολοκλήρωση στόχου πρέπει να υπάρχει μια ανταμοιβή, ακόμα και μικρή.

Πολλές φορές η προσήλωση στην ιατρική επιστήμη αποκόπτει τους ιατρούς από την πρόοδο στην προσωπική τους ζωή.

Είναι τόσο επικεντρωμένοι στο να διατελέσουν το λειτούργημά τους, σε σημείο που πολλές φορές ξεχνούν να σταματήσουν και να κοιτάξουν γύρω τους.

Ναι, το να γίνεις ιατρός αποτελεί ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι.

Αλλά το να αφιερώσετε χρόνο για τον εαυτό σας, να καλλιεργήσετε σχέσεις, τόσο στο σπίτι, όσο και στη δουλειά, και να είστε ξεκάθαροι στις προτεραιότητές σας, είναι ζωτικής σημασίας για να νιώθετε πνευματικά καλά και να έχετε γεμάτες τις μπαταρίες σας.

Θα χρειαστείτε την ενέργεια από όλες αυτές τις στιγμές και τις σχέσεις που έχετε δημιουργήσει, όταν κάποια στιγμή αυτό το ταξίδι μπορεί να σας φανεί μακρύ και δυσβάστακτο.

Να είστε συγκεντρωμένοι για να βρείτε το γιατί. Αυτό το γιατί που θα σας οδηγεί ένα βήμα πιο μπροστά κάθε ημέρα.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων