Home Το Επάγγελμα 5 Συμβουλές για να μην Θυσιάζετε την Ιδιωτική σας Ζωή
Ας δούμε κάποιες ιδέες σχετικά με το πώς μπορείτε, με τη σωστή οργάνωση, να διαχειριστείτε τον χρόνο σας, ώστε να εξοικονομήσετε περισσότερο χρόνο για εσάς!

5 Συμβουλές για να μην Θυσιάζετε την Ιδιωτική σας Ζωή

Δυστυχώς στον βωμό της έλλειψης χρόνου, αυτή που συνήθως θυσιάζεται είναι η ιδιωτική μας ζωή.

Αφιερώνουμε όλο και περισσότερο χρόνο στην εργασία μας, ενώ ελαχιστοποιούμε τον χρόνο που δίνουμε στους δικούς μας.

Ας δούμε λοιπόν τρόπους για την καλύτερη διαχείριση του χρόνου μας.

Ειδικότερα στο ιδιωτικό ιατρείο, ο ιατρός εγκλωβίζεται σε έναν συνεχή αγώνα παροχής υπηρεσιών και άλλων διοικητικών καθηκόντων που τον κρατάει μακριά από το σπίτι του τις περισσότερες ώρες.

Είναι γεγονός όμως ότι η έλλειψη ισορροπημένης προσωπικής ζωής γίνεται αιτία για εντατικοποίηση του καθημερινού stress, που τις περισσότερες φορές έχει αρνητικά αποτελέσματα στην εργασία μας και στις σχέσεις μας με το προσωπικό ή ακόμα και με τους ασθενείς-πελάτες μας.

Ας δούμε κάποιες ιδέες σχετικά με το πώς μπορείτε, με τη σωστή οργάνωση, να διαχειριστείτε τον χρόνο σας, ώστε να εξοικονομήσετε περισσότερο χρόνο για εσάς!

Βάλτε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ξεκινήστε με κάτι απλό.

Κλείστε ένα ραντεβού διάρκειας μισής ώρας με τον εαυτό σας κάθε αρχή της εβδομάδας.

Καταγράψτε όλες τις εργασίες και υποχρεώσεις (εκτός από τα ραντεβού με τους ασθενείς σας) που πρέπει να ολοκληρώσετε και κάντε μια εκτίμηση του χρόνου που χρειάζεται η κάθε μια.

Κατανείμετε αυτές τις εργασίες ανά ημέρα δημιουργώντας μία «ατζέντα» που θα συμπεριλάβει όμως και τα ραντεβού με τους ασθενείς σας.

Αν μια εργασία χρειάζεται πολύ χρόνο ή έχει μεγάλο όγκο, προσπαθήστε να την διασπάσετε σε μικρότερες μεμονωμένες εργασίες και μοιράστε την σε πολλές ημέρες.

Κάθε πρωί ρίχνετε μια ματιά στο πρόγραμμα της ημέρας, στα ραντεβού σας κάνοντας μια γρήγορη υπενθύμιση και των άλλων εργασιών σας και προσθέστε πάντα ένα 20% του χρόνου για τα απρόβλεπτα.

Θέστε ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

Αφού καταγράψετε τις εργασίες που πρέπει να κάνετε, το επόμενο βήμα είναι να προχωρήσετε σε «ιεράρχηση» αυτών, ανάλογα με το πόσο σημαντικές και πόσο επείγουσες είναι.

Ξεκινήστε την ημέρα σας κάνοντας πρώτα τις πιο επείγουσες και τις πιο σημαντικές, ακόμα και αν χρειάζονται περισσότερο χρόνο ή κούραση.

Αυτό θα σας κάνει να μειώσετε το καθημερινό άγχος, αφού το απόγευμα θα έχετε να κάνετε τις λιγότερο σημαντικές και λιγότερο επείγουσες.

Κάντε ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Αφιερώστε χρόνο στο να εκπαιδεύσετε το προσωπικό σας να εκτελεί συγκεκριμένες εργασίες (π.χ. έκδοση και έλεγχο συνταγών, και εξετάσεων στο σύστημα του ΕΟΠΥΥ, διευθέτηση και υπενθύμιση ραντεβού, προετοιμασία ασθενών για την εξέταση κ.λπ.).

Μάθετε να λέτε ΟΧΙ

Καθημερινά έρχεστε αντιμέτωποι με “απαιτήσεις” ασθενών που διεκδικούν, τι άλλο (;), τον πολύτιμο χρόνο σας!

Ανάλογα με την απαίτηση, εξετάστε προσεχτικά αν και πόσο χρόνο μπορείτε να αφιερώσετε.

Αν δεν είναι επείγον προγραμματίστε μαζί τους μια συγκεκριμένη στιγμή που θα μπορείτε να τους «ακούσετε» με μεγαλύτερη προσοχή.

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΙΤΕ

Ορισμένοι ιατροί, δεν διαθέτουν χρόνο για να εκπαιδευτούν σε νέες τεχνολογίες, διότι πιστεύουν ότι θα τους καθυστερούν ή ότι αυτοί τα κάνουν καλύτερα με τον δικό τους «παραδοσιακό τρόπο».

Στην πράξη όμως τα αποτελέσματα διαφέρουν.

Μην διστάστε λοιπόν να εντάξετε την τεχνολογία στην καθημερινότητά σας.

Ίσως στην αρχή να χρειαστείτε περισσότερό χρόνο από ό,τι συνήθως.

Όμως μακροπρόθεσμα και αφού τη συνηθίσετε, θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο.

Τέλος, κάτι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κάνετε, είναι να βάλετε προσωπικούς στόχους.

Στόχους που δεν θα αφορούν μόνο την επαγγελματική σας πορεία, αλλά θα εμπεριέχουν και την προσωπική σας ζωή.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων