Home Εταιρικά Νέα Πανεπιστήμιο Λευκωσίας – Πρωτοπόρο στην Ιατρική Εκπαίδευση στην Κύπρο
university of nicosia

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας – Πρωτοπόρο στην Ιατρική Εκπαίδευση στην Κύπρο

 

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι
το #1 πανεπιστήμιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει επιτύχει την υψηλότερη βαθμολογία 5 αστέρων (QSStars) στην Ηλεκτρονική Μάθηση / Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση από τον οργανισμό αξιολόγησης QS Intelligence Unit.

Campus Photo

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ίδρυσε την πρώτη Ιατρική Σχολή στην Κύπρο το 2011. Σήμερα είναι η μεγαλύτερη Ιατρική Σχολή της Κύπρου και ξεχωρίζει για την καινοτόμο και ποιοτική εκπαίδευση που προσφέρει. Διαθέτει τη μεγαλύτερη ακαδημαϊκή ιατρική κοινότητα με περισσότερους από 740 φοιτητές, προερχόμενους από 58 χώρες, 132 άτομα ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό και 496 άτομα κλινικό διδακτικό προσωπικό μερικής απασχόλησης. Λειτουργεί σε τρία κτίρια με σύγχρονες εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το κέντρο ανατομίας, τη βιβλιοθήκη, και τα εργαστήρια κλινικών δεξιοτήτων, ιστολογίας και ιστοπαθολογίας.

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας προσφέρει δύο ιατρικά προγράμματα σπουδών: Τo τετραετές MBBS για κατόχους πρώτου πτυχίου που προσφέρεται σε συνεργασία με το StGeorge,University of London και είναι πιστοποιημένο από το Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου, και το εξαετές MD για αποφοίτους λυκείου πιστοποιημένο από την Επιτροπή Αξιολόγησης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων (ΕΑΙΠ) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Η Ιατρική Σχολή προσφέρει επίσης τρίαεξ αποστάσεως (online) μεταπτυχιακά προγράμματα που απευθύνονται σε επαγγελματίες και νέους πτυχιούχους:

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ (MPH)

Το πρόγραμμα καλύπτει τους τομείς της προστασίας, της βελτίωσης, και της παροχής υπηρεσιών της υγείας. Είναι βασισμένο στο πρότυπο λειτουργίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας και έχει διεθνή προσανατολισμό. Παρέχει ευρύ φάσμα επιλογών για εξειδίκευση και προσφέρεται με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως μάθησης. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η προαγωγή της υγείας και η εξασφάλιση υψηλού επιπέδου διαβίωσης και ευημερίας των ατόμων και των κοινωνιών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι απόφοιτοι έχουν την ευκαιρία να εργαστούν σε διάφορους κλάδους της Δημόσιας Υγείας όπως της υγειονομικής περίθαλψης, της διαμόρφωσης πολιτικών για την υγεία, της πρόληψης των ασθενειών, της διαχείρισης της υγείας και της έρευνας σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Το πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου (ΔΙΠΑΕ).
Δυνατότητα απόκτησης ιδιότητας διεθνούς μέλους Faculty of Public Health (MFPH) Part A, UK Professional Qualification.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (MHSA)

Ο συνεχώς αναπτυσσόμενος και μεταβαλλόμενος τομέας της υγείας απαιτεί καταρτισμένους επαγγελματίες που θα βελτιώνουν τη φροντίδα των ασθενών μέσα από την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών διοίκησης και διαχείρισης. Το εξ αποστάσεως πρόγραμμα στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας στοχεύει στην ανάπτυξη των ηγετικών και διοικητικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων των φοιτητών ώστε να συμβάλουν στην αύξηση της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών υγείας για μια πληθώρα οργανισμών του ευρύτερου τομέα της υγείας: δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές, κυβερνητικά τμήματα, φαρμακευτικές και ασφαλιστικές εταιρείες, εταιρείες βιοτεχνολογίας, μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στον κάθε φοιτητή να προσαρμόσει τη μαθησιακή του εμπειρία ώστε να ταιριάζει με τις επαγγελματικές του ανάγκες. Είτε μέσα από την ανάπτυξη μιας καινοτόμου ιδέας με τη δημιουργία νεοφυούς επιχείρησης (start-up) είτε με την απόκτηση βαθύτερων γνώσεων σε εξειδικευμένους τομείς της διοίκησης υπηρεσιών υγείας είτε μέσα από μια ερευνητική μελέτη για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος της δημόσιας υγείας.

Το πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Clinical Skills Laboratory

[Photograph: Clinicalskillslaboratoryphoto]

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Οικογενειακή Ιατρική (PG/MScFM)

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιατρούς που εργάζονται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση και ανάπτυξη ακαδημαϊκών γνώσεων και κλινικών δεξιοτήτων για μια ολοκληρωμένη, ολιστική και τεκμηριωμένη προσέγγιση στην πρακτική της Οικογενειακής ιατρικής και η ετοιμασία των ιατρών για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις στην πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα.

Είναι πιστοποιημένο από την Επιτροπή Αξιολόγησης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων (ΕΑΙΠ) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Επιπλέον το μεταπτυχιακό δίπλωμα PG είναι πιστοποιημένο από το Βασιλικό Κολέγιο Γενικών Ιατρών Ηνωμένου Βασιλείου (RCGP) και προσφέρει τη δυνατότητα σε φοιτητές με επαρκή κλινική εμπειρία να παρακαθίσουν στην Κύπρο τις εξετάσεις για απόκτηση της ιδιότητας διεθνούς μέλους ΜRCGP [ΙΝΤ], International Member of Royal College General Practitioners UK.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Γιατί στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας;

– Μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών πιστοποιημένοι από Βρετανικούς και Κυπριακούς φορείς διασφάλισης της ποιότητας.

– Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι το πρώτο πανεπιστήμιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει επιτύχει την υψηλότερη βαθμολογία 5 αστέρων (QSStars) στην Ηλεκτρονική Μάθηση / Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση από τον οργανισμό αξιολόγησης QS Intelligence Unit.

– Προσφέρει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και διαθέτει ευέλικτη φοίτηση πλήρους ή μερικής απασχόλησης που να ταιριάζει στο προσωπικό σας πρόγραμμα.

– Προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για επαγγελματίες και για νέους πτυχιούχους.

– Δυνατότητα δοκιμής του προγράμματος δωρεάν για μια βδομάδα.

– Ευκολίες πληρωμής.

www.MedicalManage.gr 

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων