Home Επικοινωνία Ασθενή Ακούγοντας τους Ασθενείς με τη Γλώσσα του Σώματος
Ακούγοντας τους Ασθενείς.. με τα Μάτια..

Ακούγοντας τους Ασθενείς με τη Γλώσσα του Σώματος

Οι γιατροί, μαθαίνουν να χρησιμοποιούν παρακινητικές τεχνικές κατά της διάρκεια της συνομιλίας τους με τους ασθενείς βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο την μεταξύ τους επικοινωνία, γεγονός το οποίο απαιτεί σωστή εκπαίδευση, ώστε όχι μόνο να ακούν αλλά και να επικοινωνούν αποτελεσματικά με τους ασθενείς τους.

Εκτός της λεκτικής επικοινωνίας, οι ασθενείς επικοινωνούν επίσης πολλές πληροφορίες και μέσω της γλώσσας του σώματος, γεγονός το οποίο πρέπει να λαμβάνεται υπ όψη από τον γιατρό επειδή έτσι μπορούν να φανούν πολλά και διάφορα υποσυνείδητα συναισθήματα.

Εκτός από την αποτελεσματική επικοινωνία λοιπόν με έναν ασθενή, μεγάλη σημασία έχει και η παρατηρητικότητα του να γιατρού αφού αυτό το γεγονός συμβάλλει αποτελεσματικά στη σωστή επιλογή της θεραπείας ως σημαντικής ένδειξης της παθολογίας του ασθενή.

Η γλώσσα του σώματος λοιπόν των ασθενών, δίνει στο γιατρό σημαντικές πληροφορίες γι’αυ΄τό το θέμα.

Η νέα μέθοδος της παρατήρησης των κινήσεων αποτελεί μία διαφορετική προσέγγιση διάγνωσης που αλλάζει τα δεδομένα, καθώς απαιτεί από τους γιατρούς να κάνουν ένα βήμα πίσω και να εμπιστευτούν τον ασθενή τους, να επικοινωνήσει ο ίδιος πληροφορίες που αφορούν την κατάστασή του.

Επίσης, απαιτεί την εκμάθηση και ερμηνεία της γλώσσας του σώματος των ασθενών και αναγνώριση των κινήσεων τους, όταν αυτοί πονούν.

Πολλές φορές, μέσω της παρατήρησης των κινήσεων και αναλόγως του προβλήματος, μπορεί να αποφευχθεί και η φαρμακευτική αγωγή και ο ασθενής να ανακουφιστεί με την φυσιοθεραπεία.

Οι θεραπείες αυτές βέβαια, ενδέχεται να μην είναι πάντα αποτελεσματικές και να χρειαστεί περαιτέρω διερεύνηση της παθολογίας, με χορήγηση πρόσθετης φαρμακευτικής αγωγής.

Ωστόσο, το πλεονέκτημα του να μπορεί να προσφερθεί μία φυσιοθεραπεία αρχικά, χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση του ασθενή, είναι μεγάλο καθώς υπάρχει πιθανότητα να λυθεί το πρόβλημα, πριν φτάσει σε δαπανηρές, ή πιο επώδυνες θεραπείες.

Οι ασθενείς που έχουν περάσει πολλά, ύστερα από χρόνια θεραπειών, με ελάχιστη έως καθόλου επιτυχία, θα μπορούσαν να επωφεληθούν πολύ από αυτό.

Το αν ένας γιατρός θα επιλέξει να ενσωματώσει ή όχι τις φυσικές τεχνικές θεραπείας, είναι αναλόγως και την περίπτωση που αντιμετωπίζει.

Η γλώσσα του σώματος ενός ασθενή υποδηλώνει πολλά αρκεί να γνωρίζει ένας γιατρός πως να την ερμηνεύσει.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων