Home Επικαιρότητα Κικίλιας για Κοροναϊό – Η Ελλάδα Είναι Θωρακισμένη
Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας.

Κικίλιας για Κοροναϊό – Η Ελλάδα Είναι Θωρακισμένη

Σύσκεψη, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την προετοιμασία της χώρας για τον Covid-19.

«Ενημέρωσα μαζί με τους συναρμόδιους Υπουργούς τον Πρωθυπουργό, για τα επιδημιολογικά δεδομένα του νέου κοροναϊού, τις γεωγραφικές – επιδημιολογικές εξελίξεις σε σχέση με την Ιταλία και τις υπόλοιπες χώρες» δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά το τέλος της σύσκεψης.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας.

«Θα ήθελα να παρακαλέσω να συμπεριφερθούμε όλοι, με ψυχραιμία, σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Ο συγκεκριμένος ιός προσομοιάζει τον ιό μιας σοβαρής γρίπης και έτσι θα αντιμετωπιστεί» ανέφερε, επίσης, ο Υπουργός.

Τόνισε, ακόμη, πως η Ελλάδα είναι θωρακισμένη σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα.

«Επειδή υπάρχουν τα γεωγραφικά δεδομένα και της Ιταλίας και μας λένε οι λοιμωξιολόγοι ότι ενδεχομένως αυξάνεται και η πιθανότητα να έρθει στη χώρα μας, η Ελλάδα είναι θωρακισμένη. Έχει δεκατρία νοσοκομεία αναφοράς, έχει όλα τα νοσοκομεία της και τα Κέντρα Υγείας σε ετοιμότητα, έχει σε ετοιμότητα το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την Επιτροπή λοιμωξιολόγων και ειδικών επιστημόνων» ανέφερε.

Ο Βασίλης Κικίλιας έκλεισε λέγοντας πως «είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να προασπίσουμε τη Δημόσια Υγεία και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ενημερώνουμε τους πολίτες σοβαρά, σωστά και θεσμικά».

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων