Home Επικαιρότητα Η Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για τα Νέα Επιδημιολογικά Δεδομένα του Κοροναϊού
Το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το ECDC για την εκτίμηση της διεθνούς κατάστασης.

Η Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για τα Νέα Επιδημιολογικά Δεδομένα του Κοροναϊού

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας λόγω των νέων επιδημιολογικών δεδομένων του Covid-19.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το Υπουργείο και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνεχίζουν τις στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επισκεπτών από τρίτες χώρες στις πύλες εισόδου της χώρας, με την έκδοση νέων φυλλαδίων και αφισών για αεροδρόμια και λιμάνια.

Παράλληλα, γίνεται ενημέρωση των εταιρειών οι οποίες δραστηριοποιούνται στα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας.

Μάλιστα, την προσεχή Πέμπτη στον Πειραιά, διεξάγεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με το EU Healthy Gateways, με τίτλο «Μέτρα δημόσιας υγείας στις πύλες εισόδου και στα μέσα μεταφοράς (πλοία, αεροπλάνα)».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (European Centre for Disease Prevention and Control – ECDC) για την εκτίμηση της διεθνούς κατάστασης.

Παράλληλα, όλες οι οδηγίες επικαιροποιούνται από τις Αρχές, βάσει των επιδημιολογικών κριτηρίων ορισμού κρούσματος, σε συνεργασία με την ομάδα εμπειρογνωμόνων και ειδικών λοιμωξιολόγων που έχει συγκροτηθεί.

Να σημειωθεί πως ανησυχία έχει προκληθεί από το γεγονός πως, όπως επιβεβαίωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, στη γείτονα χώρα υπάρχουν, μέχρι στιγμής, 76 κρούσματα του Covid-19, σε πέντε περιφέρειες.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, έχει απαγορευθεί η είσοδος και η έξοδος από τα χωριά και τις κωμοπόλεις στις οποίες σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19 – με πολύ περιορισμένες εξαιρέσεις.

Όσον αφορά, δε, τη χώρα μας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου «Όλες οι υγειονομικές αρχές – νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας – ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ – βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα».

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων