Home Επικαιρότητα Κικίλιας – Άμεση Πρόσληψη Γιατρών και Νοσηλευτών στα Νησιά που Δέχονται τους Περισσότερους Πρόσφυγες
Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για καινούργια κέντρα, όπου θα υπάρχουν πρωτοβάθμιες μονάδες Υγείας.

Κικίλιας – Άμεση Πρόσληψη Γιατρών και Νοσηλευτών στα Νησιά που Δέχονται τους Περισσότερους Πρόσφυγες

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε πως θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία που θα διευκολύνει την άμεση πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, ώστε να ενισχυθούν τα νοσοκομεία των νησιών που δέχονται τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων.

«Χρειάζονται ενίσχυση και στήριξη, γιατί είναι φτιαγμένα για να υπηρετούν τους κατοίκους των νησιών. Η πρώτη προτεραιότητα είναι αυτοί οι άνθρωποι, οι νησιώτες» τόνισε ο ίδιος, χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, δε, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε «Πρέπει να ενισχύσουμε τα νοσοκομεία μας και αυτό θα κάνουμε νομοθετικά, έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες».

Ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, αναφέρθηκε, επίσης, στον σχεδιασμό της κυβέρνησης σχετικά με τα καινούργια κέντρα, στα οποία, όπως είπε, θα υπάρχουν πρωτοβάθμιες μονάδες Υγείας που θα εξυπηρετούν όσους διαμένουν εκεί.

Σχετικά, δε, με τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων που βρίσκονται στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) και στη Μόρια, ο Υπουργός ανέφερε «έγινε μία πάρα πολύ καλή δουλειά με τα βασικά εμβόλια με τα οποία πρέπει να είναι εμβολιασμένα».

Συμπλήρωσε, επίσης, πως η πολιτεία στέλνει ειδικούς επιστήμονες, γιατρούς, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό και ψυχολόγους «έτσι ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε μια προσπάθεια που κάνει η χώρα, που δεν είναι καθόλου εύκολη».

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων