Home Επικαιρότητα 24ωρη Απεργία Προκήρυξε για Αύριο η ΠΟΕΔΗΝ
Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί την ένταξη των εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

24ωρη Απεργία Προκήρυξε για Αύριο η ΠΟΕΔΗΝ

Απεργία προκήρυξε για αύριο, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι κινητοποιήσεις αφορούν το προς ψήφιση Νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο.

«Πλην των οριακών αυξήσεων που προβλέπονται στην ανταποδοτική και επικουρική σύνταξη σε όσους έχουν πάνω από 30 ασφαλιστικά έτη που είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτά που έχουμε χάσει, με όλες τις άλλες διατάξεις που προβλέπει παγιοποιούνται οι αντιασφαλιστικές μνημονιακές διατάξεις που μετατρέπουν το σύστημα σε κεφαλαιοποιητικό, ανταποδοτικό αφού πρώτα φρόντισαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις να αδειάσουν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων» τονίζει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί, επίσης, την ένταξη των εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

«Εργαζόμαστε εξαντλητικά ωράρια. Με κίνδυνο της ζωής μας, σώζουμε καθημερινά ζωές ασθενών. Είμαστε αντιμέτωποι με λοιμώδη Νοσήματα. Περιθάλπουμε ύποπτα κρούσματα Κορωνοϊού με ελάχιστο προσωπικό» τονίζει, χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει, επίσης, η ανακοίνωση, η ΠΟΕΔΗΝ «βρίσκεται σε δυναμικές κινητοποιήσεις για την ένταξή στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα που είναι συνταγματική υποχρέωση της κυβέρνησης. Ανήκουμε σε κοινό φορέα ασφάλισης (Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης – ΕΦΚΑ) και δεν είναι δυνατόν εργαζόμενοι στην ίδια ειδικότητα να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο».

Η ανακοίνωση τονίζει, ακόμη, πως ο Υπουργός Εργασίας δεν δέχεται να συναντήσει τα μέλη της Ομοσπονδίας, ενώ «η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας που μας συνάντησε απέκλεισε στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο να συμπεριληφθεί διάταξη ένταξης στα ΒΑΕ».

Η ΠΟΕΔΗΝ πέρα από την 24ωρη απεργία, θα πραγματοποιήσει αύριο στις 11 το πρωί και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων