Home Επικαιρότητα Μπορεί να Προκαλέσει ο Κοροναϊός Παγκόσμια Έλλειψη Φαρμάκων;
Φόβοι εκφράζονται για την πιθανότητα να υπάρξει έλλειψη φαρμάκων, λόγω του κοροναϊού Covid-19, που ξεκίνησε από το Wuhan της Κίνας.

Μπορεί να Προκαλέσει ο Κοροναϊός Παγκόσμια Έλλειψη Φαρμάκων;

Η πιθανότητα να υπάρξει έλλειψη φαρμάκων, λόγω του κοροναϊού Covid-19, εξετάζεται από τους ειδικούς.

Στην επαρχία Hubei, της οποίας πρωτεύουσα είναι το Wuhan, από όπου ξεκίνησε η επιδημία, παρασκευάζονται 19 δραστικές ουσίες, μεταξύ των οποίων η ιβουπροφαίνη, η μεταμιζόλη, η φλουμαζενίλη κ. ά.

Η συγκεκριμένη περιοχή διαθέτει μεγάλα εργοστάσια παραγωγής πρώτων υλών για την παρασκευή φαρμάκων, τα οποία εδώ και τρεις εβδομάδες έχουν διακόψει τις εργασίες τους.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η επιδημία του Covid-19 είναι πιθανό να επηρεάσει, είτε άμεσα, είτε έμμεσα, την παραγωγή 48 συνολικά δραστικών ουσιών, ενώ αν δεν ελεγχθεί ο ιός πιθανολογείται πως μπορεί να υπάρξει διεθνής έλλειψη φαρμάκων στα τέλη της χρονιάς.

Μάλιστα, στην επαρχία Hubei βρίσκεται ένα από τα μόλις 6 εργοστάσια παγκοσμίως, που παράγουν ιβουπροφαίνη, που έχει αντιφλεγμονώδη, αναλγητική και αντιπυρετική δράση και αποτελεί ένα από τα πλέον κοινά παυσίπονα.

Βέβαια, είναι ακόμη νωρίς για να παρατηρηθούν ελλείψεις στη διεθνή αγορά.

Είναι πιθανό, το πρόβλημα να αρχίσει να εμφανίζεται στις παραδόσεις πρώτων υλών, οι οποίες αναμένονται τον μήνα Μάρτιο.

Άλλες χώρες, όπως η Ινδία θα κληθούν να καλύψουν το κενό, ενώ όπως εκτιμούν ειδικοί οι ελλείψεις σε φάρμακα λόγω του κοροναϊού ενδέχεται να αρχίσει να εμφανίζεται από τις αρχές Οκτωβρίου.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων