Home Επικαιρότητα ΠΟΥ – «Cοvid-19» το Όνομα του Νέου Κοροναϊού
Όπως τόνισε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, οποιαδήποτε άλλη ονομασία θα ήταν «ανακριβής».

ΠΟΥ – «Cοvid-19» το Όνομα του Νέου Κοροναϊού

Ο νέος κοροναϊός, που ξεκίνησε από την πόλη Wuhan της Κίνας και έχει εξελιχθεί σε παγκόσμια επιδημία, ονομάστηκε «Covid-19».

Την ανακοίνωση έκανε ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς.

Το «co» αντιστοιχεί στο «corona» (κορόνα), το «vi» στο «virus» (ιός) και το «d» στο «disease» (ασθένεια), ενώ ο αριθμός 19 αναφέρεται στο έτος κατά το οποίο πρωτοεμφανίστηκε (2019).

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, οποιαδήποτε άλλη ονομασία θα ήταν «ανακριβής», ενώ θέλησε να επιστήσει την προσοχή πως δεν θα πρέπει να υπάρξει στιγματισμός.

Παράλληλα, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς ανέφερε ότι το πρώτο εμβόλιο για την καταπολέμηση του Covid-19 ενδέχεται να είναι έτοιμο σε 18 μήνες.

«Για αυτό πρέπει να κάνουμε τα πάντα σήμερα, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα όπλα για να αντιμετωπίσουμε τον ιό», πρόσθεσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη.

Απηύθυνε, τέλος, έκκληση σε όλο τον κόσμο να ενώσει τις προσπάθειές του ώστε να αποφευχθούν και άλλα κρούσματα.

Εκτίμησε, πάντως, ότι «υπάρχει μια ρεαλιστική πιθανότητα» η εξάπλωση του ιού να σταματήσει το προσεχές διάστημα.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων