Home Επικαιρότητα Όλα Όσα δεν Γνωρίζουμε για τον Κοροναϊό – Σημαντική Μελέτη
Είναι σίγουρο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, πως χρειαζόμαστε επειγόντως περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πόσο μολυσματικός είναι ο ιός.

Όλα Όσα δεν Γνωρίζουμε για τον Κοροναϊό – Σημαντική Μελέτη

Η πρώτη μελέτη για τον κοροναϊό είναι γεγονός, με τα ευρήματά της, μάλιστα, να έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Η μελέτη αυτή, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στο ιατρικό περιοδικό “Jama”, διαπίστωσε πως το 41% ​​από τους πρώτους 138 ασθενείς που διαγνώστηκαν με το νέο κοροναϊό, σε ένα νοσοκομείο της πόλης Wuhan στην Κίνα, φαίνεται πως μολύνθηκε μέσα στο νοσοκομείο.

Όπως είναι κατανοητό, πρόκειται για μία πολύ σημαντική είδηση.

Ο κοροναϊός, δηλαδή, φαίνεται πως ξεκίνησε ως μία ενδονοσοκομειακή λοίμωξη στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Μάλιστα, σε περιπτώσεις σαν και αυτή φαίνεται πως αρκεί μία εξέταση όπως η βρογχοσκόπηση – κατά την οποία ο γιατρός εισάγει έναν σωλήνα στους πνεύμονες του ασθενούς – ώστε να μεταδοθεί η λοίμωξη.

Πολλοί εργαζόμενοι του νοσοκομείου, καθώς και ασθενείς μολύνθηκαν από τον κοροναϊό.

Ο συγκεκριμένος ιός φαίνεται πως είναι αρκετά μολυσματικός, με τους επαγγελματίες υγείας να διατρέχουν ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο.

Είναι σίγουρο, δε, σύμφωνα με τους επιστήμονες, πως χρειαζόμαστε επειγόντως περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πόσο μολυσματικός είναι ο ιός.

Στην Κίνα γίνεται, από την πρώτη στιγμή, προσπάθεια περιορισμού του ιού, κάτι που, φυσικά, δεν είναι εύκολο, όμως τα μέτρα αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε μικρότερες επιπτώσεις σε παγκόσμια κλίμακα.

Πρωτεύουσας σημασίας είναι να προστατευθούν οι επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, ενώ θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι διαδικασίες ελέγχου των λοιμώξεων, καθώς και οι κανόνες υγιεινής.

Δυστυχώς, οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμη τα βασικά χαρακτηριστικά του ιού, γι’ αυτό και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το μέγεθος και τη σοβαρότητα της επιδημίας αυτής.

Μόνο ο χρόνος θα δείξει το πως θα εξελιχθεί ο νέος ιός, καθώς και το ποιες είναι οι πιθανότητες να περιοριστεί η εξάπλωσή του.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων