Home Επικαιρότητα ΠΟΥ – Ο Κοροναϊός Είναι Σοβαρή Απειλή
Ο επικεφαλής του ΠΟΥ δήλωσε ότι «με το 99% των κρουσμάτων στην Κίνα, αυτή η επιδημία παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη χώρα αυτή, όμως αποτελεί και πολύ σοβαρή απειλή για τον υπόλοιπο κόσμο».

ΠΟΥ – Ο Κοροναϊός Είναι Σοβαρή Απειλή

Όπως προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), η επιδημία του νέου κοροναϊού αποτελεί «πολύ σοβαρή απειλή για τον υπόλοιπο κόσμο».

Επιπλέον, έκανε έκκληση στις χώρες να μοιράζονται τα δείγματα του ιού που διαθέτουν και να επιταχύνουν τις έρευνές τους για φάρμακα ή εμβόλια.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ δήλωσε ότι «με το 99% των κρουσμάτων στην Κίνα, αυτή η επιδημία παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη χώρα αυτή, όμως αποτελεί και πολύ σοβαρή απειλή για τον υπόλοιπο κόσμο».

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 42.708 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα και 1.017 θάνατοι.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον “The Guardian” ο κορυφαίος επιδημιολόγος Γκάμπριελ Λουάνγκ, εκτιμά πως ο κοροναϊός αν δεν ελεγχθεί θα μπορούσε να εξαπλωθεί στα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η προειδοποίηση του καθηγητή έρχεται μετά την εκτίμηση του επικεφαλής του ΠΟΥ ότι τα πρόσφατα κρούσματα σε ασθενείς που δεν είχαν ποτέ ταξιδέψει στην Κίνα μπορεί να αποτελούν μόνο την «κορυφή του παγόβουνου».

Ο καθηγητής εκτιμά ότι κάθε άνθρωπος που μολύνεται θα συνεχίσει να μεταδίδει τον ιό σε περίπου άλλους 2,5 ανθρώπους.

Αυτός ο ρυθμός της μετάδοσης της επιδημίας δίνει ένα ποσοστό 60 έως και 80% για τα κρούσματα, που μπορεί να εμφανιστούν στον παγκόσμιο πληθυσμό.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων