Home Επικαιρότητα Κόκκινο Κρέας και Καρδιακές Παθήσεις – Τα Ευρήματα Νέας Μελέτης
Σύμφωνα με τα ευρήματα της συγκεκριμένης μελέτης όσοι κατανάλωναν τουλάχιστον 2 μερίδες κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος την εβδομάδα αντιμετώπιζαν από 3% έως και 7% μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα, καθώς και για πρόωρο θάνατο.

Κόκκινο Κρέας και Καρδιακές Παθήσεις – Τα Ευρήματα Νέας Μελέτης

Αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, ακόμα και πρόωρου θανάτου αντιμετωπίζουν όσοι καταναλώνουν δύο μερίδες κόκκινου κρέατος την εβδομάδα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό “JAMA Internal Medicine” συνδέει την αυξημένη κατανάλωση κόκκινου κρέατος – και ιδιαίτερα επεξεργασμένου – με 3 έως και 7% υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, αλλά και αύξηση κατά 3% της πιθανότητας θανάτου από όλα τα αίτια.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της συγκεκριμένης μελέτης, την οποία έκαναν ερευνητές από τα πανεπιστήμια Northwestern Medicine και Cornell, όσοι κατανάλωναν τουλάχιστον 2 μερίδες κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος την εβδομάδα αντιμετώπιζαν από 3% έως και 7% μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα, ενώ είχαν και κατά 3% αυξημένες πιθανότητες πρόωρου θανάτου.

Επίσης, όσοι κατανάλωναν τουλάχιστον δύο μερίδες κοτόπουλου εβδομαδιαίως αντιμετώπιζαν κατά 4% μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ωστόσο, οι επιστήμονες τόνιζουν πως το θέμα χρήζει περαιτέρω έρευνας ώστε να εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Αναφέρουν, δε, ότι όσον αφορά το κοτόπουλο, είναι πιθανό ο μεγαλύτερος κίνδυνος να σχετίζεται με τον τρόπο μαγειρέματος και όχι με το ίδιο το κοτόπουλο.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων