Home Επικαιρότητα Επιστολή ΠΙΣ στον Υπουργό Υγείας για το Νέο Νομοσχέδιο
Επιστολή σχετικά με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας απέστειλε ο ΠΙΣ στον Βασίλη Κικίλια.

Επιστολή ΠΙΣ στον Υπουργό Υγείας για το Νέο Νομοσχέδιο

Σε επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) αναφέρθηκε στο γεγονός πως στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου δεν υπάρχουν ρυθμίσεις σχετικά με την πολυφαρμακία και την υπερκατανάλωση αντιβιωτικών.

«Για το σκοπό αυτό ζητούμε τον εμπλουτισμό του Νομοσχεδίου που στην παρούσα του μορφή είναι ανεπαρκές με σχετικές προβλέψεις, οι οποίες ενίοτε είναι αναγκαίες για λόγους λογιστικής, αλλά από επιστημονικής άποψης είναι απαραίτητες και συνιστούν σημαντικό έλλειμμα για τη χώρα μας και πρόβλημα για την υγεία των Ελλήνων» τονίζει ο ΠΙΣ στην επιστολή του.

Παράλληλα, ο ΠΙΣ αναφέρει πως «ο αριθμός των Ελλήνων ιατρών, συνιστά πλούτο για τη χώρα που δεν πρέπει να υιοθετεί πρακτικές του παρελθόντος, ή άλλων χωρών αναθέτοντας σε άλλους επιστήμονες υγείας ιατρικό έργο».

Όπως αναφέρεται, επίσης, στην επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ο ΠΙΣ θεωρεί «λάθος η αγωγή υγείας στα σχολεία να ανατίθεται σε κλάδους με επαγγελματικό συμφέρον από την κατανάλωση φαρμάκων».

Τόνιζεται, δε, πως «η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην Ελλάδα, εδώ και πολλά χρόνια ως βήμα προόδου δε χρειάζεται και δεν πρέπει να ασκείται σε οποιοδήποτε χώρο και με οποιαδήποτε μορφή, εκτός του ιατρείου».

Δείτε Εδώ την Επιστολή

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων