Home Επικαιρότητα Συνολικά 38 Θάνατοι από τη Γρίπη – 136 σε ΜΕΘ
Αυξημένη εμφανίζεται η δραστηριότητα της γρίπης στη χώρα μας αυτό το διάστημα.

Συνολικά 38 Θάνατοι από τη Γρίπη – 136 σε ΜΕΘ

Η δραστηριότητα της γρίπης στη χώρα μας αυτή την περίοδο εμφανίζεται ιδιαίτερα αυξημένη, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης της Γρίπης από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Από τον Σεπτέμβριο του 2019, οπότε και ξεκίνησε η επιδημιολογική επιτήρηση της γρίπης στη χώρα μας καταγράφηκαν 151 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης.

Από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου 2020, οι επισκέψεις σε ιατρό για γριπώδη συνδρομή παρουσιάζουν περαιτέρω αύξηση σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Την εβδομάδα αυτή, ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 327 κλινικά δείγματα όλα από νοσοκομεία.

Τα 165 (50,5%) εξ΄ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης και συγκεκριμένα τα 141 (85,5%) ήταν τύπου Α και τα 24 (14,5%) ήταν τύπου Β.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019, οπότε και ξεκίνησε η επιδημιολογική επιτήρηση της γρίπης στη χώρα μας καταγράφηκαν 151 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης.

Από αυτά, τα 136 νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Από το σύνολο των ασθενών αυτών, μόνο 55 (36,4%) είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη.

Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν συνολικά 38 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Οι 27 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς με νοσηλεία σε ΜΕΘ και 11 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Δείτε Εδώ την Έκθεση

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων