Home Επικαιρότητα Οι Εμβολιασμοί Σύμφωνα με το Νέο Νομοσχέδιο για την Προστασία της Δημόσιας Υγείας
Πότε θα Είναι Υποχρεωτικός ο Εμβολιασμός;

Οι Εμβολιασμοί Σύμφωνα με το Νέο Νομοσχέδιο για την Προστασία της Δημόσιας Υγείας

Όπως χαρακτηριστικά αναφάρει το νέο νομοσχέδιο για την προστασία της δημόσιας υγείας, το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών (ΕΠΕΜΒ) θα έχει σημαντικό ρόλο, καθώς θα απευθύνεται σε ειδικές και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως:

Στα παιδιά, στους ανηλίκους και ενηλίκους, στους μετακινούμενους πληθυσμούς, και στους πληθυσμούς που βρίσκονται σε κίνδυνο και θα περιλαμβάνει τα προγράμματα εμβολιασμών όλων αυτών.

Με το νέο νομοσχέδιο ο εμβολιασμός θα μπορεί να επιβάλλεται ως υποχρεωτικός σε περίπτωση απειλής για τη δημόσια υγεία.

Όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας (ΕΕΔΥ) θα γνωμοδοτεί σε περιπτώσεις εμφάνισης κινδύνου διάδοσης μεταδοτικού νοσήματος, που ενδέχεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις, με στόχο την αποτροπή της διάδοσής του.

Στο πλαίσιο της υπουργικής απόφασης, θα ορίζεται η ομάδα του πληθυσμού ως προς την οποία θα καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός με καθορισμένο εμβόλιο, η τυχόν καθορισμένη περιοχή υπαγωγής στην υποχρεωτικότητα και το χρονικό διάστημα ισχύος της υποχρεωτικότητας του κάθε εμβολιασμού.

Η κάθε απόφαση θα θεωρείται έκτακτο και προσωρινό μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας για συγκεκριμένη ομάδα του πληθυσμού, ενώ θα ρυθμίζονται και όλες οι διαδικασίες των εμβολιασμών και πολλές άλλες σχετικές λεπτομέρειες.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων