Home Επικαιρότητα Εκδήλωση Παρουσίασης του Νέου Ευρωπαϊκού Σχεδίου Δράσης κατά του Καρκίνου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Το ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης για τον καρκίνο (Europe Beating Cancer Plan) αναμένεται να υποβληθεί στο τέλος του χρόνου.

Εκδήλωση Παρουσίασης του Νέου Ευρωπαϊκού Σχεδίου Δράσης κατά του Καρκίνου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Εχθές, 4 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκδήλωση παρουσίασης των βασικών σημείων του νέου σχεδίου δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Κάθε χρόνο, 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρωπαϊκή Ένωση διαγιγνώσκονται με καρκίνο, ενώ 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι ετησίως, χάνουν τη ζωή τους από τη συγκεκριμένη ασθένεια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πάνω από το 40% των περιπτώσεων καρκίνου μπορούν να προληφθούν.

Το σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου στην Ευρώπη στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες από καρκίνο και οι οικογένειές τους, αλλά και στη βελτίωση των συστημάτων υγείας των χωρών της Ε.Ε.

Στόχος, επίσης, του ευρωπαϊκού σχεδίου δράσης είναι η αντιμετώπιση των ανισοτήτων που συνδέονται με τον καρκίνο, εντός των κρατών – μελών, με δράσεις για την υποστήριξη και τον συντονισμό των προσπαθειών των κρατών – μελών της Ε.Ε.

Βασικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η Επίτροπος για θέματα υγείας Στέλλα Κυριακίδου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Στην εκδήλωση από ελληνικής πλευράς παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος.

Ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, εκπροσώπησαν τη χώρα μας στην εκδήλωση παρουσίασης των βασικών σημείων του νέου σχεδίου δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Ο κ. Κοντοζαμάνης είχε επίσης διμερή συνεργασία με την κ. Κυριακίδου, κατά την οποία εξέφρασε τη στήριξή του στην προσπάθεια της Επιτροπής, τονίζοντας ότι και για τη χώρα μας η αντιμετώπιση του καρκίνου αποτελεί προτεραιότητα.

Σημείωσε επίσης ότι η συνεργασία και η ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των κρατών μελών, καθώς και η συνεχής διαβούλευση με τις ενώσεις ασθενών, αποτελούν το κλειδί της επιτυχίας των προσπαθειών για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων