Home Επικαιρότητα Αύξηση των Κρουσμάτων Καρκίνου στα Επόμενα 20 Χρόνια
Αύξηση των Κρουσμάτων Καρκίνου στα Επόμενα 20 Χρόνια.

Αύξηση των Κρουσμάτων Καρκίνου στα Επόμενα 20 Χρόνια

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), τα κρούσματα του καρκίνου θα αυξηθούν κατά 81% ως το 2040 στις χώρες με μικρό ή μεσαίο εισόδημα.

Η αύξηση αυτή θα είναι λόγω των ανεπαρκών πόρων που επενδύονται στην πρόληψη.

Στην έκθεση του ΠΟΥ αναφέρεται ότι, αν συνεχιστεί η τρέχουσα τάση, θα υπάρξει 60% αύξηση στα κρούσματα καρκίνου τα επόμενα είκοσι χρόνια σε όλον τον κόσμο.

Ο ΠΟΥ το 2018 κατέγραψε 18 εκατομμύρια κρούσματα καρκίνου και αναμένει ότι ο αριθμός αυτός θα φτάσει ως το 2040 τα 29 με 37 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, στις χώρες με χαμηλό ή μεσαίο εισόδημα, η κατάσταση αυτή εξηγείται σε μεγάλο βαθμό από το γεγονός ότι αυτές οι χώρες δαπανούν ελάχιστα χρήματα στην καταπολέμηση των μολυσματικών ασθενειών και στη βελτίωση της υγείας των μητέρων και των παιδιών, ενώ οι υπηρεσίες υγείας δεν είναι εξοπλισμένες για την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση των καρκίνων.

Ο ΠΟΥ παρουσίασε επίσης, μια σειρά παρεμβάσεων που θα επιτρέψουν να προληφθούν νέα κρούσματα καρκίνου, όπως η καταπολέμηση του καπνίσματος, ο εμβολιασμός κατά της ηπατίτιδας Β’ για την πρόληψη του καρκίνου του ήπατος, και ο εμβολιασμός κατά του ιού HPV για την πρόληψη του καρκίνου του πρωκτού και του τραχήλου της μήτρας.

Στην έκθεση του ΠΟΥ καταδεικνύεται επίσης, ότι η έρευνα βοήθησε στη μείωση των αριθμών των θανάτων από τον καρκίνο, κάτι που όμως παρατηρείται κυρίως στις πλούσιες χώρες.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων