Home Επικαιρότητα Επιστολή ΙΣΑ σε Κικίλια – Να μην Χορηγούνται Αντιβιοτικά Χωρίς Συνταγή
Ο ΙΣΑ ζητά να προστεθεί ρύθμιση στο νόμο, προκειμένου να αναχαιτιστεί το φαινόμενο της διάθεσης συνταγογραφούμενων φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή.

Επιστολή ΙΣΑ σε Κικίλια – Να μην Χορηγούνται Αντιβιοτικά Χωρίς Συνταγή

Με επιστολή του στον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) ζητά να νομοθετηθούν έλεγχοι αλλά και ποινές για τους φαρμακοποιούς που χορηγούν αντιβιοτικά, αλλά και άλλα φάρμακα, χωρίς ιατρική συνταγή.

Ο ΙΣΑ, όπως αναφέρει στην επιστολή του, εκτιμά ότι αποτελεί θετικό βήμα η θεσμοθέτηση της ιατρικής συνταγής για τα αντιϊκά φάρμακα, ωστόσο ζητά το μέτρο αυτό να επεκταθεί σε όλα τα φάρμακα, καθώς παρατηρείται σημαντική έλλειψη εμβολίων και αντιβιοτικών φαρμάκων.

«Αποτελεί θέση του ΙΣΑ ότι θα πρέπει επιτέλους να προβλεφθεί νομοθετικά η επιβολή προστίμων για τη χορήγηση συνταγογραφούμενου φαρμάκου χωρίς ιατρική συνταγή» τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου.

Ο ΙΣΑ ζητά να προστεθεί ρύθμιση στο σχετικό νόμο, προκειμένου να αναχαιτιστεί το φαινόμενο της διάθεσης συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τον φαρμακοποιό χωρίς προηγούμενη ιατρική εξέταση και διάγνωση και χωρίς απόλυτη ιατρική ένδειξη.

Αυτό, σύμφωνα με τον ΙΣΑ, συμβαίνει «κατά παράβαση των κανόνων άσκησης της ιατρικής, των κοινοτικών οδηγιών, γεγονός που πέρα από οικονομικές έχει και σημαντικές συνέπειες για τη δημόσια υγεία (πολυφαρμακία, αλόγιστη διάθεση αντιβιοτικών κ.λπ.), όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Δείτε Εδώ την Επιστολή

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων