Home Επικαιρότητα ΕΜΑ – Αναστολή Φαρμακευτικού Σκευάσματος
Την αναστολή φαρμακευτικού σκευάσματος, ως προληπτικό μέσο, αποφάσισε ο ΕΜΑ.

ΕΜΑ – Αναστολή Φαρμακευτικού Σκευάσματος

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (European Medicines Agency – EMA) έλαβε την απόφαση να θέσει σε αναστολή, ως προληπτικό μέτρο, τη γέλη Picato.

Ο λόγος της αναστολής του εν λόγω σκευάσματος είναι πως συνεχίζεται η επανεξέτασή του για τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Συγκεκριμένα, ο ΕΜΑ συνιστά στους ασθενείς να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τη γέλη Picato (ingenol mebutate) για τη θεραπεία της ακτινικής κεράτωσης, μιας πάθησης του δέρματος, καθώς επανεξετάζει επί του παρόντος δεδομένα για τον καρκίνο του δέρματος σε ασθενείς που χρησιμοποιούν την εν λόγω γέλη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΕΜΑ, τα τελικά αποτελέσματα από μία μελέτη, η οποία συγκρίνει το Picato με την ιμικιμόδη (άλλο φάρμακο για την ακτινική κεράτωση), δείχνουν μία υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του δέρματος στο σημείο εφαρμογής του φαρμάκου στη θεραπεία με το Picato σε σχέση με την ιμικιμόδη.

Δείτε Εδώ την Ανακοίνωση
του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων