Home Επικαιρότητα Νέα Τηλεφωνική Γραμμή Ενημέρωσης για τη Θρόμβωση
Ένας στους τέσσερις ανθρώπους παγκοσμίως πεθαίνει από καταστάσεις που σχετίζονται με τη θρόμβωση.

Νέα Τηλεφωνική Γραμμή Ενημέρωσης για τη Θρόμβωση

Η ενημέρωση των ασθενών με Θρόμβωση, αλλά και όσων θέλουν να λάβουν πληροφόρηση και συμβουλές σε σχέση με τη συγκεκριμένη ασθένεια, θα γίνεται πλέον από μία ειδική τηλεφωνική γραμμή.

Από τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου όσοι πολίτες το επιθυμούν θα μπορούν να καλούν τον αριθμό 2102240000.

Η τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης για τη Θρόμβωση θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, με ωράριο από τις 10 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Το νέο πρόγραμμα συμβουλευτικής ενημέρωσης σχετικά με τη Θρόμβωση ονομάζεται “Gate of Thrombs Live” και είναι μία πρωτοβουλία της φαρμακοβιομηχανίας LEO Pharma.

Το πρόγραμμα “Gate of Thrombs Live” τελεί, επίσης, υπό την αιγίδα των Επιστημονικών Εταιρειών: Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος, Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία, Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, Ινστιτούτο Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή και Ίδρυμα Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως η γραμμή έχει στελεχωθεί με εξειδικευμένο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, το οποίο θα παρέχει πληροφόρηση και συμβουλές γύρω από τη θρόμβωση.

Για την προστασία τόσο των ασθενών όσο και των επιστημόνων υγείας, θα ζητείται από τον καλούντα να παραμένει ανώνυμος, η κλήση θα ηχογραφείται, ενώ οι υπηρεσίες θα είναι καθαρά συμβουλευτικού χαρακτήρα και δεν θα αντικαθιστούν την απόφαση του θεράποντος ιατρού για την πορεία του ασθενούς.

Ο κάθε ασθενής θα παραπέμπεται στον εκάστοτε θεράποντα ιατρό του για την εξατομικευμένη προσέγγιση της θεραπείας.

Η Θρόμβωση προκαλεί περισσότερους θανάτους από το AIDS, τον καρκίνο και τα τροχαία ατυχήματα μαζί.

«Πρόκειται για μία ασθένεια με ποσοστό θνησιμότητας πέντε φορές μεγαλύτερο από τις νοσοκομειακές λοιμώξεις και αποτελεί τόσο την κύρια αιτία μητρικής θνησιμότητας στον Δυτικό κόσμο όσο και τη δεύτερη αιτία θανάτου στους ογκολογικούς ασθενείς μετά από την κύρια νόσο τους» σημείωσε μετά τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε από τη LEO Pharma σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή, ο Xavier Bertin, υπεύθυνος της εταιρείας για τη Θρόμβωση σε παγκόσμιο επίπεδο.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων