Home Επικαιρότητα Επαναστατικό Μηχάνημα Διατηρεί το Ήπαρ για Μία Εβδομάδα Έξω από το Ανθρώπινο Σώμα
H νέα τεχνολογία όχι μόνο επιτρέπει τη διατήρηση του ήπατος του δότη για επτά ημέρες, αλλά επιπλέον μπορεί να αποκαταστήσει τη λειτουργία του.

Επαναστατικό Μηχάνημα Διατηρεί το Ήπαρ για Μία Εβδομάδα Έξω από το Ανθρώπινο Σώμα

Μία ολόκληρη εβδομάδα έξω από το ανθρώπινο σώμα μπορεί να παραμείνει πλέον το ήπαρ χάρη σε ένα νέο μηχάνημα που ανέπτυξαν Ελβετοί ερευνητές.

Με τα σημερινά δεδομένα, το ήπαρ μπορεί να συντηρηθεί με ασφάλεια έξω από το ανθρώπινο σώμα μόνο για μερικές ώρες.

Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο διάστημα που μπορεί να παραμείνει το, προς μεταμόσχευση, ανθρώπινο ήπαρ εκτός σώματος είναι 24 ώρες.

Ωστόσο, η νέα τεχνολογία όχι μόνο επιτρέπει τη διατήρηση του ήπατος του δότη για επτά ημέρες, αλλά επιπλέον μπορεί να αποκαταστήσει τη λειτουργία του, στην περίπτωση που το όργανο έχει δυσλειτουργίες και δεν έχει θεωρηθεί αρχικά κατάλληλο για μεταμόσχευση.

Η ερευνητική ομάδα, που έκανε τη σχετική δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό «Nature Biotechnology», επιχείρησε να κατασκευάσει ένα μηχάνημα αιμάτωσης του ήπατος, το οποίο έχει τη δυνατότητα να επαναλαμβάνει λειτουργίες που είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την υγεία του εν λόγω οργάνου.

Οι δοκιμές της νέας μεθόδου έδειξαν ότι έξι στα δέκα όργανα ήπατος που είχαν απορριφθεί από τα κέντρα μεταμοσχεύσεων της Ευρώπης κατέστη δυνατό να επανέλθουν σε πλήρη λειτουργία μετά από παραμονή μίας εβδομάδας στη νέα συσκευή.

Η ερευνητική ομάδα αποτελείται από γιατρούς, βιολόγους και μηχανικούς της Ομοσπονδιακής Πολυτεχνικής Σχολής και του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, καθώς επίσης και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης, αλλά και του Ινστιτούτου Wyss Zurich.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, το επιστημονικό αυτό επίτευγμα μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των διαθέσιμων οργάνων για μεταμόσχευση, σώζοντας τις ζωές πολλών ασθενών.

www.MedicalManage.gr 

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων