Home Επικαιρότητα Όσοι Συνδυάζουν Κάπνισμα με Ηλεκτρονικό Τσιγάρο Κινδυνεύουν Περισσότερο από Εγκεφαλικό
Όσοι καπνίζουν συμβατικά τσιγάρα και παράλληλα ατμίζουν ηλεκτρονικά αντιμετωπίζουν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο για εγκεφαλικό.

Όσοι Συνδυάζουν Κάπνισμα με Ηλεκτρονικό Τσιγάρο Κινδυνεύουν Περισσότερο από Εγκεφαλικό

Σύμφωνα με νέα έρευνα, όσοι καπνίζουν συμβατικά τσιγάρα και παράλληλα ατμίζουν ηλεκτρονικά αντιμετωπίζουν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο σε σχέση με τους παραδοσιακούς καπνιστές.

Σε σχέση, δε, με τους μη καπνιστές, ο κίνδυνος είναι τριπλάσιος.

Η νέα μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό προληπτικής ιατρικής “American Journal of Preventive Medicine”.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τάρανγκ Παρέκχ από το Πανεπιστήμιο Τζόρτζ Μέισον της Βιρτζίνια, μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 162.000 άτομα ηλικίας 18 έως 44 ετών.

«Η μελέτη μας δείχνει πως οι καπνιστές που κάνουν χρήση και ηλεκτρονικού τσιγάρου, βρίσκονται σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο για εγκεφαλικό» δήλωσε ο Τάρανγκ Παρέκχ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, για όσους χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό τσιγάρο, χωρίς να έχουν υπάρξει ποτέ στο παρελθόν καπνιστές, ο κίνδυνος εγκεφαλικού δεν φαίνεται να αυξάνεται.

Πάντως, αυτό το ζήτημα θα πρέπει να μελετηθεί σε βάθος χρόνου, ώστε να εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Επίσης, άλλες έρευνες έχουν ενοχοποιήσει το άτμισμα για προβλήματα στους πνεύμονες, ενώ έχει γίνει γνωστό πως η μακρόχρονη έκθεση του οργανισμού στη νικοτίνη του ηλεκτρονικού τσιγάρου προκαλεί φλεγμονή.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τη μελέτη, αν οι πρώην καπνιστές χρησιμοποιούν πλέον μόνο ηλεκτρονικό τσιγάρο, δεν φαίνεται να έχουν κάποιο όφελος, όσον αφορά τη μείωση του κινδύνου για εγκεφαλικό στο μέλλον.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων