Home Επικαιρότητα Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ Νέο Φάρμακο για τις Ημικρανίες
Ένα νέο φάρμακο για την αντιμετώπιση της ημικρανίας εγκρίθηκε στις ΗΠΑ.

Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ Νέο Φάρμακο για τις Ημικρανίες

Υπολογίζεται πως περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως υποφέρουν από ημικρανίες.

Όπως ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες η Αμερικανική Υπηρεσία για τα Τρόφιμα και τα Φάρμακα (US Food and Drug Administration), ένα νέο φάρμακο για τις ημικρανίες εγκρίθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Το νέο φάρμακο περιέχει την ουσία Ubrogepant, ενώ θα πωλείται υπό την εμπορική ονομασία Ubrelvy.

Το φάρμακο αυτό θεωρείται αποτελεσματικό για την ημικρανία με ή χωρίς αύρα, ενώ αναμένεται να βοηθησεί τα άτομα που υποφέρουν από ημικρανίες και δεν μπορούν να λάβουν τα φάρμακα που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά ή τα υπάρχοντα φάρμακα δεν τους έχουν βοηθήσει.

Σύμφωνα με τον Dr Billy Dunn, διευθυντή του Κέντρου Αξιολόγησης Φαρμάκων και Έρευνας (FDA- Center for Drug Evaluation and Research) των ΗΠΑ, το εν λόγω φάρμακο φαίνεται πως αποτελεί μία νέα σημαντική επιλογή για την ημικρανία, στην οξεία της φάση, για τους ενήλικες.

Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα, το συγκεκριμένο φάρμακο έδειξε καλύτερα επίπεδα ανταπόκρισης στον πόνο και ανακούφισης των συμπτωμάτων της ημικρανίας σε σύγκριση με ένα εικονικό φάρμακο.

Το 19% των συμμετεχόντων στη μελέτη δήλωσε πως απαλλάχθηκε από τον πόνο μέσα σε δύο ώρες.

Παράλληλα, το 40% σχεδόν των συμμετεχόντων ανέφερε πως ανακουφίστηκε και από τα πλέον ενοχλητικά συμπτώματα που σχετίζονται με την ημικρανία, όπως είναι η φωτοευαισθησία και η ευαισθησία στον θόρυβο.

Όσον αφορά, δε, τις παρενέργειες, αυτές που αναφέρθηκαν συχνότερα ήταν υπνηλία, ξηροστομία και ναυτία.

Ορισμένες μορφές ημικρανίας αντιμετωπίζονται με φάρμακα που δεν χρειάζονται ιατρική συνταγή, όπως ιβουπροφαίνη, ακεταμινοφαίνη ή ασπιρίνη, αν αυτά ληφθούν όταν ξεκινήσουν τα συμπτώματα.

Όταν αυτά δεν είναι αποτελεσματικά, η πιο συχνή θεραπεία είναι μια κατηγορία φαρμάκων που ονομάζονται τριπτάνες.

Ωστόσο, τα φάρμακα αυτά λειτουργούν συσφίγγοντας τα αιμοφόρα αγγεία γύρω από τον εγκέφαλο, ώστε να σταματήσουν τον πόνο, κάτι που δεν είναι ασφαλές για τους ασθενείς που κινδυνεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια.

Αντίθετα, το νέο φάρμακο στοχεύει σε μία πρωτεΐνη που σχετίζεται με τη μετάδοση του πόνου.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων