Home Επικαιρότητα Η Πιο Ήπια Χημειοθεραπεία για τον Καρκίνο των Όρχεων Εξίσου Θετική για τους Ασθενείς
Νέα δεδομένα για τους ασθενείς με καρκίνο των όρχεων.

Η Πιο Ήπια Χημειοθεραπεία για τον Καρκίνο των Όρχεων Εξίσου Θετική για τους Ασθενείς

Nέα έρευνα έρχεται να βελτιώσει τη ζωή των ασθενών με καρκίνο των όρχεων.

Ο καρκίνος των όρχεων είναι μία σπάνια μορφή καρκίνου, η οποία, ωστόσο, προσβάλλει συνήθως άτομα πολύ νεαρής ηλικίας.

Χαρακτηριστικό είναι πως αποτελεί την πιο διαδεδομένη μορφή καρκίνου σε αγόρια ηλικίας από 15 έως 19 ετών.

Όπως αναφέρει η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό “European Urology”, ένας κύκλος χημειοθεραπείας ήταν εξίσου αποτελεσματικός με τη συνήθη αγωγή των δύο κύκλων που ακολουθούσαν έως και σήμερα οι ασθενείς.

Στη συγκεκριμένη έρευνα, που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο του Λονδίνου, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Birmingham και το NHS Foundation Trust, συμμετείχαν 246 άνδρες.

Οι ειδικοί θεωρούν πως μία θεραπεία λιγότερο ισχυρή και πιο περιορισμένης διάρκειας θα βελτιώσει κατά πολύ την ποιότητα ζωής των ασθενών, που υποφέρουν χρόνια μετά από τις αρνητικές συνέπειες της χημειοθεραπείας.

Κατά την εν λόγω μελέτη, ασθενείς που θεωρείτο πως είχαν αυξημένο κίνδυνο υποτροπής υποβλήθηκαν σε έναν μόνο κύκλο χημειοθεραπείας, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει την πορεία της υγείας τους.

Δύο χρόνια μετά τη θεραπεία, μόνο το 1,3% των ασθενών είχε υποτροπιάσει– ποσοστό ανάλογο με των ασθενών που υποτροπίασαν και μετά από δύο κύκλους χημειοθεραπείας.

Η έρευνα αυτή αναμένεται να αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων που επιβιώνουν από τη συγκεκριμένη ασθένεια, καθώς η χημειοθεραπεία μπορεί, μεταξύ άλλων, να προκαλέσει προβλήματα στο ανοσοποιητικό σύστημα, σε όργανα, όπως τα νεφρά, καθώς και να επηρεάσει τη γονιμότητα.

www.MedicalManage.gr

 

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων