Home Επικαιρότητα Σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης της Google Ερμηνεύει τις Ακτινογραφίες
Σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης της Google Ερμηνεύει τις Ακτινογραφίες

Σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης της Google Ερμηνεύει τις Ακτινογραφίες

Η Google Health, θυγατρική της Google στο πεδίο της «έξυπνης υγείας», αναλύει πλέον τις ακτινογραφίες πνευμόνων και βγάζει συμπεράσματα εξίσου αξιόπιστα με εκείνα των ακτινολόγων.

Ερευνητές, στη σχετική δημοσίευσή τους στο περιοδικό “Radiology” της Ακτινολογικής Εταιρείας της Βόρειας Αμερικής, εκπαίδευσαν τα συστήματά τους τροφοδοτώντας τα με περισσότερες από 860.000 ακτινογραφίες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, «βρήκαμε ότι υπεισέρχεται σε μεγάλο βαθμό ο υποκειμενικός παράγοντας στην ερμηνεία της συγκεκριμένης ακτινογραφίας, κάτι που περιορίζει την αποτελεσματικότητά της.

Η ερμηνεία των ακτινογραφιών των πνευμόνων συχνά γίνεται με υποκειμενικό τρόπο, κάτι προβληματικό από την οπτική γωνία της βαθιάς μάθησης και καταφέραμε να παράγουμε ένα σύστημα που κάνει πιο αξιόπιστη αξιολόγηση».

Οι δοκιμές από ακτινολόγους έδειξαν ότι τα καταφέρνει τουλάχιστον εξίσου καλά με τους γιατρούς στην ανίχνευση διαφόρων προβλημάτων όπως η διάγνωση καταγμάτων, όγκων, οζιδίων, πνευμοθώρακα και πολλών άλλων.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων