Home Επικαιρότητα Παραιτήθηκε ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Θήβας κ. Κωνσταντίνος Τυρηνόπουλος
Παραιτήθηκε ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Θήβας κ.Κωνσταντίνος Τυρηνόπουλος.

Παραιτήθηκε ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Θήβας κ. Κωνσταντίνος Τυρηνόπουλος

Παραιτήθηκε ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Θήβας κ.Κωνσταντίνος Τυρηνόπουλος προκαλώντας τριγμούς στο Υπουργείο Υγείας αναφορικά με το θέμα της στελέχωσης Διοικητών Νοσοκομείων.

Ήδη η δεύτερη παραίτηση διοικητού και η Παναττική στάση εργασίας από τις 09.00 έως τις 15.00 την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου προκαλούν δεύτερες σκέψεις στον ιατρικό κλάδο.

Να σημειωθεί πως τα στελέχη που ανακοίνωσε ο κ. Βασίλης Κικίλιας, δεν έχουν ακόμη διορισθεί επισήμως και δεν είναι θετικό για το κλίμα που προσπαθεί ο κύριος Υπουργός να δημιουργήσει να υπάρχουν παραιτήσεις.

Ήδη, έχουν περάσει 20 ημέρες μετά την ανακοίνωση των ονομάτων και τον σάλο που προκλήθηκε για τις επιλογές Κικίλια με στελέχη που έχουν μικρή ως ελάχιστη σχέση με τον χώρο της υγείας και στον αντίποδα η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) δεν έχει εκδοθεί ακόμη ώστε να αναλάβουν υπηρεσία.

Χαρακτηριστικό τελευταίο παράδειγμα είναι ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Θήβας κ. Κωνσταντίνος Τυρηνόπουλος (Αναπληρωτής Διοικητής του ΓΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ – ΓΝ ΘΗΒΩΝ – ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ Ο.Μ. «ΘΗΒΑ»), ο οποίος έδωσε την παραίτησή του, πριν ακόμη ξεκινήσει τη θητεία του.

Ο κ. Τυρηνόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα το πτυχίο του στην αρχιτεκτονική από ιδιωτικό εκπαιδευτήριο βρετανικών συμφερόντων, που λειτουργεί στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη, προκειμένου να σταματήσει «αυτή η ανήθικη συμπεριφορά» προς το πρόσωπο του και να προστατεύσει την προσωπικότητά του.

«Διαδίδουν ψεύδη και ανυπόστατα λόγια για μένα»

Δείτε τι αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Κωνσταντίνος Τυρηνόπουλος:

«Κατέθεσα την παραίτηση μου στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, από την θέση του Αναπληρωτή Διοικητή του ΓΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ -ΓΝ ΘΗΒΩΝ / ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ Ο.Μ. «ΘΗΒΑ». Είναι εξαιρετικά τιμητικό το γεγονός πως η κυβέρνηση και ο Υπουργός, μου εμπιστεύτηκαν τη θέση του Αναπληρωτή διοικητή. Θα εξαντλούσα όλες μου τις δυνάμεις, για να δικαιώσω αυτή την απόφασή τους.

Μου προκάλεσε κατάπληξη και αγανάκτηση το θράσος και η αλαζονεία που επέδειξαν κάποιοι, οι οποίοι θέλησαν να ορίσουν και να εισάγουν νέους όρους και κρίσεις όσον αφορά τα κριτήρια που θα πρέπει να διαθέτει κάποιος/α για να ασχοληθεί με τα κοινά.

Το ήθος μου και η υπερηφάνεια, δε μου επιτρέπουν να συνεχίσω υπό αυτές τις συνθήκες. Αυτό το γεγονός με οδήγησε σε αυτήν την απόφαση.

Δε θα μπω σε αυτές τις μικροπρεπείς διαδικασίες, δεν είναι του χαρακτήρα μου.

Κάποιοι με ανέντιμες μεθόδους ισχυρίζονται και διαδίδουν ψευδή και ανυπόστατα λόγια για εμένα, με σκοπό να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή μου, καθώς και την αμφισβήτηση της προσωπικής και επαγγελματικής μου πορείας.

Από εδώ και στο εξής θα κινηθώ νομικά για να σταματήσει αυτή η ανήθικη συμπεριφορά προς το πρόσωπό μου.

Για να προστατεύσω την προσωπικότητά μου, θα υποβάλω μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την άρση της προσβολής και τη μη επανάληψή της στο μέλλον, όπως και της ικανοποίησης της ηθικής βλάβης, δοθέντος ότι ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου, περιεχόμενο του οποίου αποτελεί και η προστασία της προσωπικότητάς του, προστατεύεται και από το ίδιο το Σύνταγμα».

Η εν λόγω παραίτηση προέκυψε μετά τον σάλο της τοπικής κοινωνίας που τον κατηγορούσε πως δεν διαθέτει τα τυπικά προσόντα που προέβλεπε η προκήρυξη, ενώ και το επάγγελμά του δεν σχετίζεται με τον τομέα της υγείας.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων