Home Επικαιρότητα Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας Στέλνει Ειδικά Κλιμάκια στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας Στέλνει Ειδικά Κλιμάκια στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας Στέλνει Ειδικά Κλιμάκια στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

Στο πλαίσιο υλοποίησης του νέου επιχειρησιακού σχεδίου του Υπουργείου Υγείας για την άμεση ενίσχυση του συστήματος παροχής υπηρεσιών υγείας σε πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και για την ταυτόχρονη ενίσχυση των δομών του δημόσιου συστήματος υγείας που δοκιμάζονται από τις έντονες προσφυγικές ροές των τελευταίων μηνών, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στέλνει ειδικά κλιμάκια στα Κέντρα Υποδοχής Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) των νήσων:

Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κώ και Λέρο.

Τα ειδικά κλιμάκια αποτελούνται από γιατρούς, νοσηλευτές και ψυχολόγους.

Κατά την παραμονή τους στα πέντε νησιά τις επόμενες εβδομάδες, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα συμβάλουν:

-Στην επιτάχυνση της εξέτασης της ευαλωτότητας των προσφύγων/μεταναστών των ΚΥΤ,

-Στην παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας,

-Στην ενίσχυση της ψυχολογικής υποστήριξης ευάλωτων ομάδων και

-Στον εμβολιασμό των προσφύγων-μεταναστών και κυρίως των παιδιών.

Επίσης, έπειτα από σχετικές οδηγίες του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας, μετέβη την περασμένη Δευτέρα και χθες, 3 Δεκεμβρίου 2019, στη Λέρο και στην Κω, όπου επισκέφθηκε τα Κέντρα Υποδοχής Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) και τις υγειονομικές δομές των δύο νησιών, με σκοπό την επιτόπια αποτίμηση της κατάστασης αλλά και τον καλύτερο συντονισμό του προγράμματος «PHILOS II – Ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση» που υλοποιεί ο ΕΟΔΥ.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους της Υπηρεσίας πρώτης υποδοχής, της υπηρεσίας Ασύλου και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στα ΚΥΤ.

Επιπρόσθετα, θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των δύο Γενικών Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, καθώς και με τους Δημάρχους των δύο νησιών.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων