Home Επικαιρότητα Υπουργείο Υγείας – Ξεπαγώνουν οι Εξετάσεις Δειγμάτων HIV
Με ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα παρέχονται τα αντιρετροϊκά φάρμακα στους πάσχοντες για να διασφαλίζεται η ανωνυμία των ασθενών που νοσούν από AIDS.

Υπουργείο Υγείας – Ξεπαγώνουν οι Εξετάσεις Δειγμάτων HIV

Με ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα παρέχονται τα αντιρετροϊκά φάρμακα στους πάσχοντες για να διασφαλίζεται η ανωνυμία των ασθενών που νοσούν από AIDS.

Ο κ. Κικίλιας γνωστοποίησε την άμεση χρηματοδότηση των Κέντρων Αναφοράς μέσω προγραμματικών συμβάσεων με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με στόχο να ξεκινήσουν το ταχύτερο δυνατόν οι εξετάσεις των χιλιάδων δειγμάτων HIV που εκκρεμούν για πάνω από δύο έτη.

Όπως τόνισε ο κ. Βασίλης Κικίλιας, «Με την ενέργεια αυτή, δίνουμε τέλος σ’ ένα σοβαρό πρόβλημα για τη Δημόσια Υγεία και διασφαλίζουμε την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών σε απαραίτητες εξετάσεις, όπως η μέτρηση του ιικού φορτίου και της γονοτυπικής αντοχής».

Ο Υπουργός Υγείας τόνισε την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τη θέσπιση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αντιρετροϊκών φαρμάκων και σχετικών εξετάσεων με τρόπο που να διασφαλίζεται η ανωνυμία των ασθενών με τη χρήση ειδικής κωδικοποίησης που προσφέρει η ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Στόχος η διευκόλυνση των πασχόντων, η καλύτερη παρακολούθησή της και η απλοποίηση της όλης διαδικασίας χορήγησης των αντιρετροϊκών φαρμάκων και εξετάσεων.

Τέλος, το Υπουργείο Υγείας προγραμματίζει την άμεση υλοποίηση νέων προγραμμάτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ευάλωτων ομάδων αλλά και του γενικού πληθυσμού σχετικά με το AIDS ξεκινώντας την καμπάνια από τα σχολεία.

«Είναι χρέος της κοινωνίας και της Πολιτείας να βρίσκεται στο πλευρό όσων πάσχουν», σημείωσε ο υπουργός λέγοντας πως «σήμερα στέλνουμε το μήνυμα, ότι η λοίμωξη από HIV με τη σωστή παρακολούθηση και αγωγή, έχει μετατραπεί σε χρόνιο νόσημα με μεγάλο προσδόκιμο επιβίωσης», ενώ υπογράμμισε πως στόχος του υπουργείου είναι «να βάλουμε μαζί τέλος στα κοινωνικά στίγματα και τις διακρίσεις».

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων