Home Επικαιρότητα Θεραπευτήριο Αγία Βαρβάρα – 36χρονη Πνίγηκε από το Φαγητό λόγω Υποστελέχωσης Προσωπικού
36χρονη γυναίκα πνίγηκε από το φαγητό λόγω υποστελέχωσης προσωπικού στο θεραπευτήριο Αγία Βαρβάρα.

Θεραπευτήριο Αγία Βαρβάρα – 36χρονη Πνίγηκε από το Φαγητό λόγω Υποστελέχωσης Προσωπικού

Φρικτός και άδικος θάνατος για μια 36χρονη αυτιστική γυναίκα που πέθανε από πνιγμό το μεσημέρι της Κυριακής (01.12.2019) καθώς στη βάρδια που συνέβη το εν λόγω περιστατικό υπήρχαν μόνο 2 νοσηλεύτριες και κανένας γιατρός!

Η κατάποση κρέατος στάθηκε μοιραία για τη γυναίκα, η οποία εξαιτίας της πάθησής της έτρωγε μόνο αλεσμένη τροφή.

Δυστυχώς, δεν υπέπεσε στην αντίληψη κανενός νοσηλευτή το γεγονός πως η άτυχη γυναίκα πήγε σε άλλο δωμάτιο και έφαγε την τροφή άλλου τροφίμου.

Σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), οι δύο νοσηλευτές που τάιζαν εκείνη την ώρα τους 9 τροφίμους με αυτισμό που νοσηλεύονται στο συγκεκριμένο τμήμα, προσπάθησαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στην 36χρονη ωστόσο δεν τα κατάφεραν να τη σώσουν.

Στο θεραπευτήριο, εκείνην την ώρα δεν υπήρχε γιατρός.

Ωστόσο, το νοσηλευτικό προσωπικό κάλεσε ιδιώτη γιατρό ο οποίος προσφέρει τις υπηρεσίες του με μπλοκ παροχής υπηρεσιών και μηνιαία σύμβαση.

Ο γιατρός, όμως, σύμφωνα με τους εργαζομένους, δεν πήγε ποτέ.

Το αποτέλεσμα ήταν η 36χρονη αυτιστική γυναίκα να χάσει τη ζωή της.

Συνήθως υπάρχει μόνο 1 νοσηλευτής στη βάρδια, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στο θεραπευτήριο Δυτικής Αττικής, το οποίο φιλοξενεί συνολικά 150 άτομα με αναπηρίες, αυτισμό, σύνδρομο Down και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας, υπάρχει χρόνια υποστελέχωση.

«Στο συγκεκριμένο τμήμα, έπρεπε να είναι τουλάχιστον 4 νοσηλευτές. Σήμερα ήταν 2, ενώ συνήθως είναι μόνο 1 και για τα 9 παιδιά που νοσηλεύονται στο συγκεκριμένο τμήμα.

Στο Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής είναι 150 φιλοξενούμενοι και δεν υπάρχει κανένας μόνιμος γιατρός

Οι ιδιώτες γιατροί οι οποίοι συνεργάζονται με μπλοκάκι, δεν μπορούν να συνταγογραφήσουν ούτε φάρμακα, καθώς δεν θέλουν να υπερβαίνουν το πλαφόν της συνταγογράφησης.

Αυτά τα παιδιά θέλουν τάισμα στο στόμα, δεν τρώνε μόνα τους.

Τι αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλης Γιαννάκος

Πώς να προλάβουν οι 2 νοσηλευτές;, αναφέρει στην καταγγελία του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο κ. Γιαννάκος τονίζει ότι δεν υπάρχει καν τραπεζαρία στο Θεραπευτήριο «Αγία Βαρβάρα», όπου θα μπορούσαν οι τρόφιμοι να τρώνε όλοι μαζί ώστε να μπορεί το προσωπικό να τους επιβλέπει:

«Είναι κλεισμένα όλα αυτά τα παιδιά στα δωμάτιά τους.

Δεν υπάρχει ούτε τραπεζαρία για να τρώνε, ούτε χώρος να προαυλίζονται.

Για να τους ταΐζουν όλους τον καθένα στο δωμάτιό του χρειάζονται τουλάχιστον 4 νοσηλευτές. Αυτά τα παιδιά αν ξεφύγουν της προσοχής μπορεί να σκοτωθούν.

Τα περισσότερα αυτοτραυματίζονται γιατί χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο».

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων