Home Επικαιρότητα Σε Λειτουργία το Κέντρο Αρχιμήδης του Πανεπιστημίου Αθηνών
Το Κέντρο Αρχιμήδης φιλοδοξεί να συνδέσει την ερευνητική κοινότητα με τη βιομηχανία και παράλληλα να εκκολάψει τις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες της πανεπιστημιακής κοινότητας, από τις οποίες εν δυνάμει θα δημιουργηθούν νεοφυείς επιχειρήσεις.

Σε Λειτουργία το Κέντρο Αρχιμήδης του Πανεπιστημίου Αθηνών

Το Κέντρο Αρχιμήδης αποτελεί ένα νέο θεσμό στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο 2019.

Όραμα του Κέντρου Αρχιμήδης είναι να φέρει τη γνώση και την τεχνολογία στην υπηρεσία της κοινωνίας.

Σκοπός του είναι η δημιουργία ενός οικοσυστήματος μέσα στο οποίο άνθρωποι και πόροι του πανεπιστημίου θα συνδυάζονται με ανθρώπους και πόρους εκτός του πανεπιστημίου, προκειμένου να προάγουν την ανάπτυξη και διάχυση της έρευνας και της γνώσης.

Το Κέντρο Αρχιμήδης φιλοδοξεί να συνδέσει την ερευνητική κοινότητα με τη βιομηχανία και παράλληλα να εκκολάψει τις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες της πανεπιστημιακής κοινότητας, από τις οποίες εν δυνάμει θα δημιουργηθούν νεοφυείς επιχειρήσεις.

Το Κέντρο Αρχιμήδης στελεχώνεται από εξειδικευμένα στελέχη τα οποία έχουν αναλάβει δράση στα δύο διακριτά, αλλά συμπληρωματικά μεταξύ τους γραφεία:

α) Το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας και

β) Τον Επιχειρηματικό Επιταχυντή. 

Στόχος του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας είναι η ενίσχυση της ερευνητικής ικανότητας του πανεπιστημίου και η διασύνδεσή του με τη βιομηχανία.

Μεταξύ άλλων:

– Εκπαιδεύει την πανεπιστημιακή κοινότητα και υποστηρίζει τις διαδικασίες προστασίας και αξιοποίησης της διανοητικής ιδιοκτησίας και της ίδρυσης και ανάπτυξης τεχνοβλαστών,

– Αναζητά αποδέκτες της έρευνας και χρηματοδότηση ερευνητικών έργων από τη βιομηχανία και ενημερώνει τους ερευνητές για χρηματοδοτικά προγράμματα και

– Προβάλει τα ερευνητικά αποτελέσματα προς εμπορική αξιοποίηση.

Ο επιχειρηματικός επιταχυντής απευθύνεται στα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας για να μεταφέρει στην κοινωνία γνώση που παράγεται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών μέσω της ίδρυσης και ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων. Έχει ξεκινήσει με επτά ομάδες και στοχεύει:

– Στην επιτάχυνση της επιχειρηματικής διαδικασίας από την ιδέα στην αγορά,

– Στη δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων,

– Στη διάδοση της ιδέας της επιχειρηματικότητας μεταξύ των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας,

– Στην εκπαίδευση σε όλες τις ομάδες που εισάγονται στον Επιχειρηματικό Επιταχυντή και

– Στη δημιουργία Δικτύου Μεντόρων διαφόρων ειδικοτήτων.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων