Home Επικαιρότητα Ο ΣΦΕΕ για την Τροπολογία στις Τιμές των Φαρμάκων
Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) διαπιστώνει διαφάνεια στην τροπολογία για τις αλλαγές στις τιμές των φαρμάκων.

Ο ΣΦΕΕ για την Τροπολογία στις Τιμές των Φαρμάκων

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) διαπιστώνει διαφάνεια στην τροπολογία για τις αλλαγές στις τιμές των φαρμάκων.

Αναφέρει όμως στην ανακοίνωσή του ότι δεν διορθώνονται οι στρεβλώσεις.

«Δρομολογείται επιτέλους η διαδικασία ανατιμολόγησης των φαρμάκων, που έχει καθυστερήσει αρκετούς μήνες» αλλά επισημαίνεται ότι θα πρέπει, επίσης, να δρομολογηθεί και η διαδικασία ορισμού τιμών των νέων φαρμάκων που έχει καθυστερήσει.

«Η προτεινόμενη τροπολογία δίνει μεγαλύτερη προβλεψιμότητα στις τιμές, αφού αποφεύγονται οι διακυμάνσεις λόγω συναλλαγματικών ισοτιμιών και προβλέπεται η μέγιστη ετήσια μείωση».

Ο ΣΦΕΕ εκφράζει επίσης, έντονο προβληματισμό για το ότι δεν προβλέπεται διόρθωση των στρεβλώσεων στις τιμές των φαρμάκων, ακόμα και σε βάθος χρόνου, «με συνέπεια να παραμένει για τους Έλληνες ασθενείς ο κίνδυνος ελλείψεων και αποσύρσεων φαρμάκων».

Επιπλέον, ο ΣΦΕΕ τονίζει, ότι χρειάζεται ένα σταθερό και ισορροπημένο σύστημα τιμολόγησης και ανατιμολόγησης φαρμάκων σε βάθος χρόνου, «ώστε αφενός να εξασφαλίζεται η επάρκεια φαρμάκων για τους ασθενείς και αφετέρου να δοθεί η δυνατότητα να εστιαστούμε στο σύστημα αποζημίωσης φαρμάκων, που είναι ένα από τα κλειδιά για τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης».

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων