Home Επικαιρότητα Την Κορυφή του Κόσμου Βλέπει η Pharmathen
Με το βλέμμα στραμμένο στις αγορές του εξωτερικού και στόχο την κορυφή του κόσμου συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία η άλλοτε ελληνική και σήμερα πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία Pharmathen.

Την Κορυφή του Κόσμου Βλέπει η Pharmathen

Με το βλέμμα στραμμένο στις αγορές του εξωτερικού και στόχο την κορυφή του κόσμου συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία η άλλοτε ελληνική και σήμερα πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία Pharmathen.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία, της οποίας το πλειοψηφικό πακέτο εξαγοράστηκε το 2015 από το ιδιωτικό επενδυτικό fund BC Partners, εγκαινίασε πρόσφατα τη νέα παραγωγική μονάδα Ενέσιμων Βραδείας Αποδέσμευσης, μια επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, προχωρά προς την υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου της, συνολικού ύψους άνω των 250 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία, το οποίο έρχεται σε συνέχεια του επενδυτικού πακέτου των 200 εκατ. ευρώ, που έχει ήδη διαθέσει σε έρευνα και ανάπτυξη τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η νέα επένδυση εκτιμάται ότι θα ανοίξει 300 νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων στους περίπου 1.400.

Η νέα πρωτοποριακή μονάδα είναι μια από τις πλέον σύγχρονες μονάδες παραγωγής φαρμάκων παγκοσμίως και αποτελεί μέρος του εργοστασίου που λειτουργεί η Pharmathen στις Σάπες του Νομού Ροδόπης από το 2010, με συνολική ετήσια παραγωγή που φτάνει τα 3 δισεκατομμύρια δισκία και τα 2 δισεκατομμύρια κάψουλες.

Με τα Ενέσιμα Βραδείας Αποδέσμευσης, η εταιρεία στοχεύει σε μία αγορά που ξεπερνάει τα 12 δισ. ευρώ.

Με τα τρία πρώτα προϊόντα που έχουν, ήδη, εγκριθεί στοχεύει σε έναν κύκλο εργασιών που θα υπερβαίνει τα 150 εκατ. σε βάθος πενταετίας, ενώ αναμένονται άλλα 8 προϊόντα, με τα οποία αθροιστικά προσδοκά σε έναν τζίρο άνω του μισού δις.

Επόμενος στόχος η Κίνα

Η Pharmathen αποτελεί αυτή τη στιγμή μια αμιγώς εξαγωγική επιχείρηση, με κύκλο εργασιών άνω των 200 εκατ. ευρώ.

Τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα σε περισσότερες από 85 χώρες και στις έξι ηπείρους, αντιπροσωπεύοντας το 1% των συνολικών εξαγωγών της Ελλάδας.

Στα σχέδια της εταιρείας συμπεριλαμβάνεται η ανάπτυξη στην αγορά των ΗΠΑ αλλά και η είσοδος στην αγορά της Κίνας.

Ήδη, τους επόμενους μήνες, αναμένεται να λανσαριστεί το 1ο προϊόν της στην Αμερική, ενώ η Κίνα αποτελεί μακροπρόθεσμο στόχο.

Σημειώνεται, ότι όλες οι επενδύσεις της εταιρείας χρηματοδοτούνται από τα κέρδη.

Όπως ανέφεραν οι μέτοχοι στο πλαίσιο των εγκαινίων της νέας μονάδας, η Pharmathen είναι ένας υγιέστατος οργανισμός, που δεν χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση από τον βασικό μέτοχο.

Εντούτοις, οι μέτοχοι ακολουθούν στρατηγική επανεπένδυσης τα τελευταία τέσσερα χρόνια, επανατοποθετώντας τα μερίσματα στην εταιρεία.

«Η Pharmathen υλοποιεί με προσήλωση ένα στοχευμένο πλάνο επενδύσεων που της επιτρέπει να δημιουργεί σταθερά ακόμα μεγαλύτερη αξία για την εταιρεία, τους ανθρώπους της και φυσικά τους καταναλωτές.

Με το βλέμμα στραμμένο στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού και με όπλο τις γερές βάσεις, τον στρατηγικό σχεδιασμό, την καινοτομία και το απόλυτα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, η Pharmathen έχει ήδη εξασφαλίσει μια σημαντική αναπτυξιακή πορεία και για τα επόμενα χρόνια, αποτελώντας παγκόσμια ηγέτιδα δύναμη στον φαρμακευτικό κλάδο», σημείωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Νίκος Σταθόπουλος.

Πόπη Χαραμή, Φαρμακοποιός
ΧΑΡΑΜΗ ΑΕ
www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων