Home Επικαιρότητα Ανοδική Πορεία της Επιχειρηματικής Δραστηριότητας
Ελληνική Οικονομία

Ανοδική Πορεία της Επιχειρηματικής Δραστηριότητας

Ανοδική πορεία σημείωσε ο ρυθμός της επιχειρηματικής δραστηριότητας, μέσα στο πλαίσιο της Ευρωζώνης τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με την IHS Markit, ο σύνθετος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών Purchasing Managers’ Index (PMI), ο οποίος βασίζεται σε μηνιαίες έρευνες που πραγματοποιούνται σε επιλεγμένες εταιρείες, αυξήθηκε στις 51,9 μονάδες τον Αύγουστο από 51,5 τον Ιούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος δείκτης θεωρείται γενικά ως μια καλή ένδειξη για την συνολική οικονομική υγεία και ανάπτυξη.

Σημειώνεται, επιπλέον, ότι το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο των εκτιμήσεων που είχαν εκφραστεί για τον Αύγουστο, που ήθελαν τον δείκτη να φτάνει τις 51,8 μονάδες.

Παρ’ όλα αυτά, οι αριθμοί αυτοί εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα χαμηλοί, διατηρώντας υψηλά τον κίνδυνο που πηγάζει από την προσέγγιση των 50 μονάδων, ο οποίος διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Ένας παράγοντας, εξαιτίας του οποίου ο δείκτης δεν ανέβηκε περαιτέρω είναι ότι ο κυρίαρχος κλάδος των υπηρεσιών αντιστάθμισε μόνο εν μέρει την επιβράδυνση της μεταποίησης.

Ιωάννης – Ευάγγελος Χαραμής
Χαραμή ΑΕ
www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων