Home Επικαιρότητα 18ο Ετήσιο Συνέδριο HEALTHWORLD
To Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει το 18ο Ετήσιο Συνέδριο HEALTHWORLD στις 20 & 21 Ιουνίου 2019 στο Ξενοδοχείο Αθήναιον Ιντερκοντινένταλ.

18ο Ετήσιο Συνέδριο HEALTHWORLD

To Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει το 18ο Ετήσιο Συνέδριο HEALTHWORLD στις 20 & 21 Ιουνίου 2019 στο Ξενοδοχείο Αθήναιον Ιντερκοντινένταλ.

Το συνέδριο HEALTHWORLD το οποίο έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο ετήσιο θεσμό διαλόγου της πολιτικής, της ιατρικής, της ακαδημαϊκής/επιστημονικής κοινότητας αλλά και των επαγγελματιών του τομέα της υγείας, αποσκοπεί στην κατάθεση προτάσεων και αναζήτηση λύσεων στα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο υγείας με σκοπό την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ασφάλειας των ασθενών.

Τα θέματα που θα συζητηθούν στο 18ο Ετήσιο Συνέδριο HEALTHWORLD είναι:

-Η Χρηματοδότηση του Συστήματος Υγείας – Ιδιωτικές Πληρωμές και Συμπληρωματικά Συστήματα Ασφάλισης: Το Στοίχημα της Βιωσιμότητας του Υγειονομικού Τομέα.

-Στρατηγικές Προτεραιότητες της Πολιτικής Υγείας: Ποιότητα, Τεκμηρίωση και Αξιολόγηση.

-Σχεδιάζοντας το Μέλλον της Ιατρικής Περίθαλψης: Τεχνολογία και Κατανομή Πόρων.

-Ψηφιακή Μεταρρύθμιση στον Τομέα της Υγεία.

-Προς μια Νέα Κουλτούρα Υγείας με Έμφαση στο Χρήστη και τις Επιλογές του.

-Το Σύστημα Προμηθειών στον Κλάδο Υγείας: ∆ιαφάνεια και Αποδοτικότητα.

Ο Προέδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σίμος Αναστασόπουλος δήλωσε αναφορικά με το 18ο Ετήσιο Συνέδριο HEALTHWORLD:

Είναι γεγονός ότι η οικονομική κρίση έχει φέρει το σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ιατροτεχνολογικών υπηρεσιών σε ένα κρίσιμο σημείο όπου χρειάζονται τελικές αποφάσεις οι οποίες θα βασίζονται σε δύο απολύτως ισότιμους και αλληλένδετους πυλώνες: τη δημοσιονομική εξισορρόπηση και την ανάπτυξη.

Η συνέχιση διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων οι οποίες θα κάνουν τη χώρα ανταγωνιστική αναδιαμορφώνοντας την εικόνα της στο εξωτερικό, με στόχο την ενθάρρυνση ξένων επενδύσεων και την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών τόσο σε βασικά όσο και σε καινοτόμα φάρμακα και υπηρεσίες είναι απαραίτητη.

Η μεγάλη πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι, φαρμακευτική βιομηχανία, το κράτος και επιστημονική κοινότητα, είναι να προτείνουμε και στη συνέχεια να εφαρμόσουμε από κοινού λύσεις που θα εγγυηθούν ένα δυναμικό σύστημα υγείας ικανό να αντιμετωπίσει τις νέες μεγάλες απαιτήσεις των καιρών και θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητά του στο παρόν και στο μέλλον.

Η δαπάνη για την υγεία είναι επένδυση η οποία όχι μόνο θα βελτιώσει την υγεία των πολιτών αλλά επιπλέον μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης της χώρας”.

Ο Πρόεδρος της Φαρμακευτικής Επιτροπής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Μάκης Παπαταξιάρχης είπε χαρακτηριστικά:

“Στο κέντρο των εξελίξεων και πιο επίκαιρο παρά ποτέ, το Healthworld 2019, έρχεται να εστιάσει στην ανάπτυξη εκείνων των εθνικών πολιτικών υγείας που στόχο έχουν πρωτίστως την προσφορά βελτιωμένων υπηρεσιών υγείας στον Έλληνα ασθενή, στον Έλληνα πολίτη.

Το φετινό συνέδριο φιλοδοξεί επίσης, να επισφραγίσει τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας και την πρόσβαση σε καινοτόμες τεχνολογίες, αναδεικνύοντας τους πλέον σύγχρονους, αποδοτικούς όρους και προϋποθέσεις που απαιτούνται για αυτές.

Καθοριστικής συμβολής στην επίτευξη του οράματος για αναβαθμισμένες και ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας αποτελεί ο κομβικός ρόλος του ασθενή στη λήψη των αποφάσεων, καθώς και οι ευκαιρίες που προκύπτουν από τη ψηφιακή μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας.

Με υψηλό το αίσθημα ευθύνης προς τους Έλληνες ασθενείς και τις μελλοντικές γενιές, και σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των ασθενών, την πανεπιστημιακή και επιστημονική κοινότητα, καθώς και τους κυβερνητικούς και πολιτειακούς θεσμούς, καλούμαστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς να ορίσουμε τις νέες συνιστώσες ενός μίγματος πολιτικών υγείας που θα δώσει βιώσιμες και αποτελεσματικές λύσεις για το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας”.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού και Διαγνωστικών, του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Θεόδωρος Λιακόπουλος δήλωσε:

Με το τέλος των μνημονιακών πολιτικών που κατέληξαν σε οριζόντιες πολιτικές λιτότητας και ανεξέλεγκτες περικοπές σε όλους τους τομείς του συστήματος υγείας, είναι επιτακτική η ανάγκη για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου για την υγεία με επίκεντρο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών περίθαλψης στους πολίτες αυτής της χώρας.

Ένας κυρίαρχος παράγοντας στην επίτευξη αυτού του στόχου είναι η συνεχής αναβάθμιση της υπάρχουσας τεχνολογίας.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο σχεδιασμός ενός προηγμένου συστήματος αξιολόγησης της τεχνολογίας καθώς και η υλοποίηση ενός προηγμένου συστήματος προμηθειών με σκοπό τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων μας.

Βρισκόμαστε στην κρίσιμη στιγμή που πρέπει να αφήσουμε στην ιστορία τα λόγια και τις αναχρονιστικές πολιτικές και να μπούμε σοβαρά στην εποχή της ψηφιακής μεταρρύθμισης στο Ελληνικό σύστημα υγείας με έμφαση στον Έλληνα ασθενή και τον Έλληνα πολίτη”.

O Συντονιστής των Εργασιών του HealthWorld 2019, Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας κ. Ιωάννης Κυριόπουλος τόνισε ενόψει του συνεδρίου:

“Οι τρέχουσες εξελίξεις στην πολιτική και την οικονομία έχουν ασφαλώς επίπτωση στις πολιτικές ιατρικής περίθαλψης στη χώρα.

Ωστόσο, αποτελούν μία ευκαιρία αποσαφήνισης των θέσεων για την πολιτική υγείας και μετάβασης από τη ρητορική φλυαρία στη συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη επιλογή στόχων.

Μετά τη δοκιμασία της κρίσης και των «μνημονιακών» πολιτικών ο υγειονομικός τομέας της χώρας χαρακτηρίζεται από υποχρηματοδότηση, διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων στην πρόσβαση, μεγάλο ύψος ιδιωτικών πληρωμών και παραπληρωμών και αύξηση της καταστροφικής δαπάνης των νοικοκυριών για την υγεία.

Συνεπώς, πρόκειται για μια κατάσταση ανισορροπίας και απορρύθμισης στην πρωτοβάθμια φροντίδα, στη νοσοκομειακή περίθαλψη και στη φαρμακευτική και βιοϊατρική τεχνολογία και το Συνέδριο έρχεται να απαντήσει στα θέματα αυτά με επιστημονική τεκμηρίωση και πολιτική υπευθυνότητα στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού και συναινετικού διαλόγου”.

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου θα μιλήσουν στην έναρξη ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Geoffrey Pyatt ενώ θα ακολουθήσουν ομιλίες του Αντιπρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστή Χατζηδάκη και του κ. Oliver Bisazza, Director, Regulations & Industrial Policy της Medtech Europe ο οποίος θα μιλήσει για τον κανονισμό 745/2017 της ΕΕ για τις ιατρικές συσκευές και την άποψη της βιομηχανίας σχετικά με την εφαρμογή του.

Τη λήξη της πρώτης ημέρας του συνεδρίου θα σηματοδοτήσει οι ομιλία του Καθηγητού Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πάνου Τσακλόγλου.

Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου θα ανοίξει με ομιλία του ο κ. Michael Strubin, Director Digital Health της MedTech Europe, ο οποίος θα εστιάσει την ομιλία του στον ψηφιακό μετασχηματισμό της υγειονομικής περίθαλψης παρουσιάζοντας σχετική έκθεση σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ομιλία της Προέδρου του Δικτύου κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου.

Από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Paris-Descartes, ο καθηγητής κ. Gregory Katz, Chair of Innovation Management & Value in Health, θα μιλήσει για τη μέτρηση της επιτυχίας στη φροντίδα υγείας.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα κλείσει με μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα «Οι Εμπειρίες του Χθες Μαθήματα για το Αύριο» μεταξύ πρώην Υπουργών Υγείας:

Ανδρέας Λοβέρδος, Βουλευτής, ΚΙΝΑΛ,

Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής, Αντιπρόεδρος, Νέα Δημοκρατία,

Mάκης Βορίδης, Βουλευτής, Νέα Δημοκρατία,

Παναγιώτη Κουρουμπλής, Βουλευτής, ΣΥΡΙΖΑ,

Γιώργος Γιαννόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Υγείας.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου από το βήμα του συνεδρίου θα περάσουν σημαντικοί εκπρόσωποι της πολιτικής, διπλωματικής, ακαδημαϊκής/επιστημονικής και της επιχειρηματικής κοινότητας, βουλευτές, εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών:

Γιώργος Γιαννόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Υγείας,

Βασίλης Κοντοζαμάνης, Τομέας Υγείας, Νέα ∆ημοκρατία,

Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, Βουλευτής, Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.),

Γιώργος Βελιώτης, Πρόεδρος, Ευρωπαϊκή Ασφαλιστική Επιτροπή Υγείας,

Παναγιώτης Λιαργκόβας, Καθηγητής Οικονομικών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, πρ. επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή,

Νεκτάριος Μιλτιάδης, Καθηγητής, Τμήμα Στατιστικής και Aσφαλιστικής Eπιστήμης, Πανεπιστήμιο Πειραιώς,

Kώστας Αθανασάκης, Οικονομολόγος Υγείας, Ερευνητής, Εθνική Σχολή ∆ημόσιας Υγείας (ΕΣ∆Υ),

Ηλίας Κυριόπουλος, Research Associate, LSE, UK,

Θεόδωρος Παπαϊωάννου, Αναπληρωτής Καθηγητής Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και Μηχανικής του Κυκλοφορικού Συστήματος, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών,

Πασχάλης Αποστολίδης, ∆ιευθύνων Σύμβουλος, AbbVie Φαρμακευτική Α.Ε,

Ηλίας Γιαννόγλου, Πρόεδρος, Επιτροπή ∆ιαπραγμάτευσης,

Δημήτρης Κούβελας, Πρόεδρος, Επιτροπή Αξιολόγησης και Αποζημίωσης (HTA),

Μάκης Παπαταξιάρχης, Πρόεδρος, Επιτροπή Φαρμακευτικών Εταιριών, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, Πρόεδρος, Phrma Innovation Forum (PIF),

Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ),

Θόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος, Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ),

Θεόδωρος Λιακόπουλος, Πρόεδρος, Επιτροπή Εταιριών Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού και ∆ιαγνωστικών, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο,

Αναστάσιος Τάγαρης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, ΗΔΙΚΑ,

Γεράσιμος Λειβαδάς, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ),

Ευάγγελος Γεωργίου, Πυρηνικός Ιατρός, Καθηγητής, Διευθυντής Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής (ΕΙΦ), Διευθυντής, Κέντρο Ιατρικής Προσομείωσης, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών,

Μαίρη Γείτονα, Καθηγήτρια Οικονομικών της Υγείας, Αναπληρώτρια Πρόεδρος, Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου,

Γιώργος Μαυρωτάς, Βουλευτής Ποτάμι,

Βίκη Λοϊζου Σύμβουλος Προέδρου, Νέα Δημοκρατία,

Γιώργος Τσιακαλάκης, Υπεύθυνος Διεκδίκησης και Επικοινωνίας, Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή»,

Βύρων Kοτζαμάνης Καθηγητής, Καθηγητής Δημογραφίας, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πολυτεχνική Σχολή, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,

Εμμανουήλ Παπασάββας, Πρόεδρος, Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία,

Κυριάκος Σουλιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,

Αναστασία Μπαλασοπούλου, Διοικήτρια, Ιπποκράτειο,

Βασίλης Οικονόμου, Βουλευτής Επικρατείας, Επικεφαλής Τομέα Υγείας, Νέα Δημοκρατία,

Σπύρος Γκίκας, Γενικός Διευθυντής Ελλάδας & Κύπρου, GE Healthcare, Μέλος Επιτροπής Ιατροτεχνολογικού Εξοπολισμού και Διαγνωστικών, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο,

Γιώργος Παππούς, Εμπειρογνώμων, Ιατρική Τεχνολογία και Ποιότητα Υπηρεσιών Υγείας,

Δρ. Γεώργιος Σαρανταυγάς, Director, Standards & Solutions – GS1 Association Greece.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου πατήστε εδώ.

Για να δηλώσετε εγγραφή πατήστε εδώ.

Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ), του PhRMA Innovation Forum Greece (PIF), της European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA), της MEDTECH Europe.

Platinum Sponsors: JANSSEN PHARMACEUTICAL | JOHNSON & JOHNSON MEDICAL DEVICES COMPANIES

Gold Sponsors: ASTRA ZENECA | BRISTOL-MYERS SQUIBB | CSL BEHRING HELLAS | GE HEALTHCARE | GILEAD SCIENCES HELLAS | PFIZER HELLAS

Silver Sponsors: ABBOTT LABORATORIES | ABBVIE PHARMACEUTICALS | ALCON LABORATORIES HELLAS | AMGEN HELLAS PHARMACEUTICALS | GENESIS PHARMA | GLAXOSMITHKLINE | MEDTRONIC HELLAS | MSD | ROCHE HELLAS | SANOFI AVENTIS

Bronze Sponsors: MERCK | PHARMASERVE-LILLY | PHILIPS | PIRAEUS INSURANCE AGENCY

Communication Sponsors: Ασφαλιστικό Marketing | All about health | BNB Daily | Business Partners | Capital.gr | CNN Greece | Έθνος της Κυριακής | Εφημερίδα Μακεδονία | Healthweb.gr | Healthview.gr | Iator.gr | Iatrikanea.gr | Iatronet.gr | Insurancedaily.gr | Makthess.gr | MedicalManage.gr | Medlabnews.gr | Onmed.gr| Stogiatro.gr |Το Αύριο της Υγείας | Pharmamanage.gr

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων