Home Επικαιρότητα Το 12% του Πληθυσμού Ζει με Σακχαρώδη Διαβήτη
Το 12% του πληθυσμού ζει με Σακχαρώδη Διαβήτη

Το 12% του Πληθυσμού Ζει με Σακχαρώδη Διαβήτη

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη, το σύνολο των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 αυξήθηκε κατά 274 εκατομμύρια από το 2000 μέχρι το 2017.

Σήμερα, το σύνολο των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 ανέρχεται σε 425 εκατομμύρια.

Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, ωστόσο, σε σχετική ανακοίνωσή της, επισημαίνει πως δεν παρατηρείται ανάλογη αύξηση των θανάτων οι οποίοι οφείλονται στον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2, λόγω των ραγδαίων και αποτελεσματικών ιατρικών εξελίξεων που αφορούν την πρόληψη και τη θεραπεία της νόσου και κυρίως λόγω της μείωσης των καρδιαγγειακών επιπλοκών.

Σύμφωνα με την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, ο Σακχαρώδης Διαβήτης αποτελεί ένα πολύπλοκο συστηματικό νόσημα και μείζον ιατρικό και κοινωνικό ζήτημα, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην Ελλάδα, το ποσοστό των ατόμων με διαγνωσμένο Σακχαρώδη Διαβήτη ανέρχεται στο 12%.

H πρόληψη και θεραπεία της νόσου αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, κύριος Γεώργιος Δημητριάδης:

«Με τις νέες “Κατευθυντήριες Οδηγίες της Αμερικανικής και της Ευρωπαϊκής Διαβητολογικής Εταιρείας”, γίνεται για πρώτη φορά σαφής η εξατομίκευση των θεραπευτικών χειρισμών στον Σακχαρώδη Διαβήτη, με εξειδικευμένες προτάσεις για συγκεκριμένους συνδυασμούς φαρμάκων».

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων