Home Επικαιρότητα Αύξηση κατά 68% του Ελλείμματος στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών το 2018
Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών Μ

Αύξηση κατά 68% του Ελλείμματος στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών το 2018

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών εμφάνισε αύξηση της τάξεως του 68%, δυσχεραίνοντας το εξωτερικό ισοζύγιο της χώρας το 2018.

Το γεγονός αυτό εξηγείται από την επιδείνωση των ισοζυγίων αγαθών και πρωτογενών εισοδημάτων, ενώ παράλληλα η βελτίωση του ισοζυγίου υπηρεσιών και του ισοζυγίου δευτερογενών εισοδημάτων εξασφάλισε μια σχετική ισορροπία.

Το 2018, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και κεφαλαίων, στο σύνολο του, εμφάνισε έλλειμμα 4,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αντίθετα το 2017 το έλλειμμα ήταν 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όσον αφορά το ισοζύγιο χρηματοοικονομικών συναλλαγών και συγκεκριμένα τις άμεσες επενδύσεις, παρουσίασαν αύξηση κατά 753 εκατομμύρια ευρώ και 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα.

www.MedicalManage.gr 

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων