Home Επικαιρότητα Η Σημαντικότητα του Εμβολιασμού
Θα πρέπει οι γονείς να σιγουρεύονται ότι το παιδί έχει αναρρώσει πλήρως πριν το στείλουν στο σχολείο.

Η Σημαντικότητα του Εμβολιασμού

Με αφορμή την εμφάνιση της εποχιακής γρίπης στην Ελλάδα διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά πόσο σημαντικό είναι να εμβολιαζόμαστε εγκαίρως, τόνισε ο αντιπρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), παιδίατρος Άγης Τερζίδης.

Πρόσθεσε ότι αρκετοί άνθρωποι από αυτούς που νόσησαν ή και τελικά έχασαν τη ζωή τους, ήταν άτομα από τις ομάδες υψηλού κινδύνου και δεν είχαν εμβολιαστεί.

Είναι κάτι που πρέπει να το βλέπουμε κάπως πιο σοβαρά, σημείωσε ο κ. Τερζίδης, ενώ ταυτόχρονα αναφέρθηκε εκτεταμένα στη σημασία των απλών μέτρων πρόληψης για τον γενικό πληθυσμό:

Πλύσιμο χεριών, άνοιγμα παραθύρων, αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων των ανθρώπων που νιώθουν λίγο άρρωστοι, ατόμων που είναι σε κάπως μεγαλύτερες ηλικίες ή χρονίως πάσχοντες, είναι οι βασικές παράμετροι πρόληψης σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ειδικά στα παιδιά, καθώς οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία είναι δεξαμενές ιώσεων, είναι σημαντικό οι γονείς να κρατούν τους βασικούς κανόνες.

Θα πρέπει οι γονείς να σιγουρεύονται ότι το παιδί έχει αναρρώσει πλήρως πριν το στείλουν στο σχολείο.

Σύμφωνα με τον κ. Τερζίδη δεν έχουμε να κάνουμε με “μετάλλαξη” της γρίπης, όπως λανθασμένα θα δει κάποιος να αναφέρεται.

Κάθε έτος επικρατεί, εξήγησε ο Έλληνας επιστήμονας “είτε το ένα, είτε το άλλο είδος ιού της γρίπης και αυτό έχει διαφορετικό φαινότυπο, εμφανίζεται δηλαδή διαφορετικά”.

“Έτσι άλλοι ιοί είναι πιο διεισδυτικοί, πιο μεταδοτικοί δηλαδή, άλλοι έχουν σοβαρότερες επιπλοκές, ανάλογα με τη χρονιά” κατέληξε.

Με αφορμή την εμφάνιση της εποχιακής γρίπης στην Ελλάδα διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά πόσο σημαντικό είναι να εμβολιαζόμαστε εγκαίρως

Οι μηχανισμοί που τίθενται σε λειτουργία

Οι αρχές, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, προσπαθούν ανάλογα με το πώς συμπεριφέρεται σε μια χρονιά ο ιός να λάβουν και τις αντίστοιχες προφυλάξεις, να εφαρμόσουν τα ανάλογα μέτρα, καθώς δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, αλλά συμβαίνει σε όλο τον κόσμο και σε όλη την Ευρώπη.

“Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, είναι η ανθρώπινη συμπεριφορά που δεν μπαίνει στη διαδικασία της πρόληψης.

Το γεγονός είναι ότι άνθρωποι που θα μπορούσαν να είχαν γλυτώσει ή να περάσουν πιο ελαφριά τη γρίπη, αμέλησαν, θεώρησαν ότι δεν είναι σημαντικό ή φοβήθηκαν να εμβολιαστούν“, συμπλήρωσε ο κ. Τερζίδης.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων