Home Επικαιρότητα 3 Νέα Προγράμματα από τον Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι.
3 Νέα Προγράμματα από τον Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι.

3 Νέα Προγράμματα από τον Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι.

Με μεγάλη χαρά, ο σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών (Κ.Ε.Φ.Ι.) ανακοινώνει την έναρξη τριών νέων προγραμμάτων για ογκολογικούς ασθενείς και φροντιστές του.Συγκεκριμένα, τα προγράμματα αυτά είναι:

1. Ομάδα Εκγύμνασης Γυναικών με καρκίνο του μαστού.

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ότι ο συνδυασμός άσκησης και θεραπείας βελτιώνει σημαντικά την υγεία των ασθενών και την ποιότητα ζωής τους.

Έχει αποδειχθεί ότι μέσω της άσκησης αυξάνονται τα ποσοστά ολοκλήρωσης και επιτυχίας της θεραπείας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη διαχείριση των επιπτώσεων της ασθένειας.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, σε συνεργασία με μία ομάδα γυμναστών ξεκινά την Ομάδα Εκγύμνασης Γυναικών με καρκίνο του μαστού με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Συντονιστής είναι ο γυμναστής κος Καραναστάσης Γεώργιος και οι συναντήσεις της ομάδας θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και ώρα 15:30-16:30 στα γραφεία του Συλλόγου.

2. Ομάδα υποστήριξης πενθούντων

Ο θάνατος του δικού μας ανθρώπου μπορεί να συνταράξει τη ζωή μας.

Δεν υπάρχει ένας φυσιολογικός ή σωστός τρόπος θρήνου.

Αρχικά μπορεί να νιώσετε σοκ, μούδιασμα, ενοχές, θυμό, φόβο και πολύ πόνο που σταδιακά μετατρέπονται σε νοσταλγία, θλίψη, μοναξιά ακόμα και απελπισία και φόβο για το μέλλον και αργότερα σε αποδοχή, ελπίδα και προσαρμογή με την απουσία του αγαπημένου προσώπου στη ζωή μας.

Η ομάδα των πενθούντων αποτελεί συνέχεια των ομάδων ασθενών και φροντιστών.

Ψυχολόγοι ειδικά εκπαιδευμένοι προσφέρουν σε όσους το επιθυμούν ενημέρωση, συμβουλευτική και στήριξη στο πένθος.

Οι συναντήσεις υποστήριξης θα γίνονται στα γραφεία του Συλλόγου κάθε Δευτέρα 6μμ-8μμ.

3. Δράση «Ψηφιακός Κόσμος & Ευκολίες»

Η δράση υλοποιείται φέτος για 1η χρονιά και έχει ως στόχο την ίση πρόσβαση στην τεχνολογία για κάθε ηλικία για έναν κόσμο καλύτερο για όλους.

Μέσα από τα δωρεάν μαθήματα, οι ενδιαφερόμενοι μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν tablets και συσκευές αφής (smartphones), πως να πλοηγούνταιστο Διαδίκτυο (web) και πώς να χρησιμοποιούν χρήσιμες εφαρμογές (π.χ. πληρωμές μέσω webbanking, σημειώσεις, email, χάρτες Google) κ.α.

Υπεύθυνος προγράμματος είναι ο κ. Μπούσιας Γεώργιος και οι συναντήσεις γίνονται κάθε Τρίτη 18.00-20.00

Παράλληλα, το Κ.Ε.Φ.Ι. συνεχίζει τη διεξαγωγή των ομάδων υποστήριξης και των προγραμμάτων«Ευ-ζην» για ογκολογικούς ασθενείς και φροντιστές.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

www.MedicalManage.gr 

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων