Home Επικαιρότητα Νέα Τεχνολογία από την Amazon
Νέα Τεχνολογία από την Amazon M

Νέα Τεχνολογία από την Amazon

Μια νέα τεχνολογία που ενσωματώνεται στις υπηρεσίες της Amazon θα είναι σύντομα σε θέση να ερμηνεύσει τη φωνή του χρήστη για ιατρική χρήση.

Η Alexa, εταιρεία της Amazon, θα είναι σύντομα σε θέση να εφαρμόσει μια πατενταρισμένη τεχνολογία.

Για τι πρόκειται;

Η Alexa, η οποία ήδη απαντά στις περισσότερες από τις προφορικές ερωτήσεις του κοινού (καιρός, τηλεοπτικό πρόγραμμα, ορισμοί λέξεων ή και μουσική ακρόαση…) σύντομα θα επενδύσει στον τομέα της υγείας.

Το νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας “φωνητικός προσδιορισμός των φυσικών και συναισθηματικών χαρακτηριστικών των χρηστών”, ακούει και αναλύει τους τόνους της φωνής, ερμηνεύοντας έναν βήχα ή μια βραχνάδα στη φωνή.

Η Alexa μπορεί να εντοπίσει έναν πονόλαιμο, ένα κρυολόγημα, μία υπνηλία αλλά ακόμη και ένα πρόβλημα θυρεοειδούς.

“Ένας βήχας, ένα φτέρνισμα, ένας λυγμός, μπορεί να υποδηλώνει ότι ο χρήστης έχει μια συγκεκριμένη φυσική ή συναισθηματική παθολογία”, επεξηγεί η Amazon στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Και αυτό δεν είναι ακόμη τίποτε, διότι όταν το κρυολόγημα διαγνωστεί, ο Δρ Alexa μπορεί επίσης να προτείνει στον ασθενή να παραγγείλει παστίλιες για το λαιμό ή άλλα φάρμακα και να τους τα παραδώσει στο σπίτι μέσα σε μία ώρα!

Νέα Τεχνολογία από την Amazon M1

Πέρα από την καλύτερη γνώση των καταναλωτικών συνηθειών, η Amazon προσπαθεί τώρα σαφώς να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα υγείας, τα συναισθήματα και τα δημογραφικά στοιχεία των πελατών της.

Με αυτόν τον στόχο, η Alexa θα μπορούσε να είναι ο δούρειος ίππος της αμερικανικής εταιρείας!

www.MedicalManage.gr 

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων