Home Επικαιρότητα Αντίθετη η Φαρμακοβιομηχανία με τους Κλειστούς Προϋπολογισμούς
Αντίθετη η Φαρμακοβιομηχανία με τους Κλειστούς Προϋπολογισμούς M

Αντίθετη η Φαρμακοβιομηχανία με τους Κλειστούς Προϋπολογισμούς

Οι ελληνικές και ξένες φαρμακοβιομηχανίες εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή των κλειστών προϋπολογισμών, με υπόμνημά τους προς την Επιτροπή Παρακολούθησης της Φαρμακευτικής Δαπάνης.

Οι ενώσεις τους, ΣΦΕΕ, ΠΕΦ και PIF, αναφέρουν ότι οποιαδήποτε κατάτμηση του υπάρχοντος κλειστού προϋπολογισμού δεν αποτελεί μέτρο μείωσης του clawback, αλλά αναδιανομής του με αδιαφανή, μάλιστα, τρόπο.

Οι φαρμακοβιομήχανοι υποστηρίζουν ότι η επιβολή κλειστού προϋπολογισμού σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με τη συγκράτηση ή τον εξορθολογισμό τής δαπάνης.

Καλούν τους αρμόδιους φορείς σε επαναπροσδιορισμό της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, στη βάση των πραγματικών αναγκών του πληθυσμού, ώστε να διασφαλίζεται η επαρκής χρηματοδότηση και ως εκ τούτου η πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών στα φάρμακα.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων