Home Επικαιρότητα Θα Μπορούσαν τα Ενδορινικά Εμβόλια να Ελέγξουν Καλύτερα την Πανδημία;
Θα Μπορούσαν τα Ενδορινικά Εμβόλια να Ελέγξουν Καλύτερα την Πανδημία Μακροπρόθεσμα;

Θα Μπορούσαν τα Ενδορινικά Εμβόλια να Ελέγξουν Καλύτερα την Πανδημία;

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χαιρέτισε την ανάπτυξη από την Κίνα και την Ινδία δύο ενδορινικών εμβολίων κατά της Covid-19, λέγοντας ότι θα μπορούσαν να ελέγξουν καλύτερα την επιδημία μακροπρόθεσμα.

Ο διευθυντής του προγράμματος διαχείρισης έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ, Δρ Μάικ Ράιαν, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη ότι τα ενδορινικά εμβόλια, τα οποία δημιουργούν μια ανοσολογική απόκριση στους αναπνευστικούς βλεννογόνους, επιτρέπουν «να δημιουργήσουμε μια πρώτη γραμμή άμυνας, εκεί όπου εισέρχεται ο ιός και κάνει μεγάλη ζημιά».

Αυτός ο τύπος εμβολίου «θα μπορούσε να μας δώσει καλύτερες πιθανότητες να ελέγξουμε την Covid μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο Δρ Μάικ Ράιαν, ο οποίος ενθάρρυνε την ανάπτυξη εμβολίων δεύτερης και τρίτης γενιάς για την αντιμετώπιση της επόμενης φάσης της νόσου Covid, καθώς και άλλων ιών που στοχεύουν στην αναπνευστική οδό.

Την περασμένη Τρίτη, η Ινδία ενέκρινε το πρώτο της ενδορινικό εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από την Bharat Biotech.

Αν και η ημερομηνία κατά την οποία το εμβόλιο θα διατεθεί στο κοινό δεν έχει καθοριστεί, οι ινδικές ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν το εμβόλιο για επείγουσα χρήση στις 6 Σεπτεμβρίου.

Στις 4 Σεπτεμβρίου, η Κίνα ενέκρινε το πρώτο εισπνεόμενο εμβόλιο στον κόσμο, το οποίο χορηγήθηκε ως επείγουσα αναμνηστική δόση ρινικά μέσω ψεκαστήρα.

Δεν είναι ακόμη γνωστό πότε αυτό το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από την CanSino Biologics, θα είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό.

«Περιμένουμε να δούμε τα δεδομένα για να δούμε πώς θα μπορούσαμε να τα ενσωματώσουμε στην ανταπόκριση στην Covid-19», δήλωσε η υπεύθυνη για την καταπολέμηση της επιδημίας στον ΠΟΥ, Maria Van Kerkhove.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus, κάλεσε σε επαγρύπνηση και επιβεβαίωσε ότι είναι «επικίνδυνο» να πιστεύουμε ότι η επιδημία της Covid-19 θα συνεχίσει να μειώνεται:

«Η πανδημία Covid-19 εξελίσσεται πάντα και η ανταπόκριση πρέπει επίσης να εξελιχθεί, σε όλες τις χώρες».

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων