Home Επικαιρότητα Μειωμένος ο Κίνδυνος Εμφάνισης Καρκίνου του Μαστού για τις Γυναίκες που Ασκούνται
Μικρότερος ο Κίνδυνος Καρκίνου του Μαστού για τις Γυναίκες Που Ασκούνται Περισσότερο.

Μειωμένος ο Κίνδυνος Εμφάνισης Καρκίνου του Μαστού για τις Γυναίκες που Ασκούνται

Η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας/άσκησης και ο αντίστοιχος περιορισμός του καθιστικού χρόνου, είναι πολύ πιθανό να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού στις γυναίκες, σύμφωνα με μια νέα αυστραλο-βρετανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια Μπριγκίντ Λιντς του Τμήματος Επιδημιολογίας του Καρκίνου του αυστραλιανού Συμβουλίου Καρκίνου στη Βικτόρια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό περιοδικό αθλητιατρικής «British Journal of Sports Medicine», ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 131.000 γυναίκες, από τις οποίες 54.452 δεν είχαν καρκίνο του μαστού, ενώ οι υπόλοιπες είχαν, κυρίως τοπικό.

Η έντονη σωματική δραστηριότητα/κινητικότητα τουλάχιστον τις τρεις μέρες της εβδομάδας, σχετιζόταν με 41% μικρότερο κίνδυνο επιθετικού καρκίνου του μαστού και 38% μικρότερο κίνδυνο καρκίνου του μαστού, γενικά.

Ο μεγάλος καθιστικός χρόνος σχετιζόταν με κατά 104% μεγαλύτερο κίνδυνο τριπλά αρνητικού καρκίνου του μαστού (είναι δύσκολα θεραπεύσιμος και έχει πιο δυσμενή πρόγνωση).

Οι ερευνητές τόνισαν ότι υπάρχουν πλέον «βάσιμες ενδείξεις» πως η περισσότερη σωματική δραστηριότητα, σε συνδυασμό με τον περιορισμό του καθιστικού χρόνου, πιθανότατα μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού, γι’ αυτό συνίσταται ως μέτρο πρόληψης.

Δείτε την επιστημονική δημοσίευση εδώ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων