Home Επικαιρότητα Η ΕΚΤ θα Προχωρήσει «Όσο Μακριά Είναι Απαραίτητο» για να Καταπολεμήσει τον Πληθωρισμό
Η ΕΚΤ θα Προχωρήσει «Όσο Μακριά Είναι Απαραίτητο» για να Καταπολεμήσει τον Πληθωρισμό.

Η ΕΚΤ θα Προχωρήσει «Όσο Μακριά Είναι Απαραίτητο» για να Καταπολεμήσει τον Πληθωρισμό

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα προχωρήσει ‘όσο μακριά είναι απαραίτητο’ για να καταπολεμήσει τον ‘υπερβολικά αυξημένο’ πληθωρισμό, ο οποίος αναμένεται να παραμείνει υψηλός ‘για ένα ορισμένο διάστημα ακόμη’ στην ευρωζώνη», προειδοποίησε χθες η πρόεδρός της.

Η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία έκανε τις δηλώσεις κατά την έναρξη του ετήσιου φόρουμ της ΕΚΤ στην Πορτογαλία, βλέπει στον σημερινό πληθωριστικό σοκ «μια μεγάλη πρόκληση για τη νομισματική πολιτική μας», όπως δήλωσε η ίδια απευθυνόμενη σε ένα ακροατήριο αποτελούμενο από κεντρικούς τραπεζίτες και οικονομολόγους.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων