Home Επικαιρότητα Υποτροπή της Covid Έχει Παρατηρηθεί σε Ασθενείς που Είχαν Λάβει Θεραπεία με Paxlovid
Υποτροπή της Covid Έχει Παρατηρηθεί σε Ασθενείς που Είχαν Λάβει Θεραπεία με Paxlovid.

Υποτροπή της Covid Έχει Παρατηρηθεί σε Ασθενείς που Είχαν Λάβει Θεραπεία με Paxlovid

Υποτροπή της Covid έχει παρατηρηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε ασθενείς που είχαν λάβει θεραπεία με Paxlovid.

Εάν και τα συμπτώματα είναι ήπια, υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης.

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές (Κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών /CDC) αναφέρουν περιπτώσεις υποτροπής της Covid σε άτομα που έχουν λάβει θεραπεία με Paxlovid.

Παρά αυτή την προειδοποίηση, επιμένουν οι αμερικανικές αρχές, «το Paxlovid εξακολουθεί να συνιστάται για την έγκαιρη θεραπεία του ήπιας έως μέτριας Covid-19, σε άτομα υψηλού κινδύνου για σοβαρή Covid», διότι καθιστά δυνατή την αποφυγή σοβαρών κρουσμάτων και θανάτων.

Παρατηρήθηκαν υποτροπές της Covid μεταξύ 2 και 8 ημερών μετά την πρώτη θεραπεία.

Χαρακτηρίζονται από επανεμφάνιση των συμπτωμάτων της Covid (κρυολογήματα, μερικές φορές κόπωση και πονοκεφάλους) ή από ένα νέο θετικό τεστ ιού μετά από αρνητικό τεστ.

Ακόμα κι αν οι πληροφορίες είναι περιορισμένες σήμερα, φαίνεται ότι αυτά τα ριμπάουντ της Covid παρουσιάζουν καλοήθη χαρακτήρα, χωρίς να έχει αναφερθεί σοβαρό κρούσμα.

Για τον λόγο αυτό, το CDC συμβουλεύει ότι δεν είναι απαραίτητη η εκ νέου θεραπεία των ασθενών με Paxlovid ή άλλο αντιικό φάρμακο.

Από την άλλη πλευρά, είναι η μετάδοση που πρέπει να αποφευχθεί.

Μεταξύ των περιπτώσεων που εντοπίστηκαν, τουλάχιστον δύο περιπτώσεις μετάδοσης έχουν εντοπιστεί.

Ως εκ τούτου, οι ασθενείς που έχουν ολοκληρώσει τη θεραπεία τους αλλά έχουν συμπτώματα ή είναι θετικοί στην Covid, θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες απομόνωσης (5 ημέρες, στις Ηνωμένες Πολιτείες) και να φορούν μάσκα για τουλάχιστον 10 ημέρες μετά την επανεμφάνιση των συμπτωμάτων, ή το νέο θετικό τεστ.

Αυτές οι συστάσεις έρχονται καθώς η χρήση του Paxlovid έχει αυξηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, τους τελευταίους δύο μήνες, οι συνταγές Paxlovid έχουν αυξηθεί από 27.000 την εβδομάδα σε 182.000 την εβδομάδα.

Αυτή η έκρηξη είναι πιθανή επειδή οι πολίτες μπορούν να πάνε σε φαρμακείο ή άλλη υγειονομική υπηρεσία για να υποβληθούν σε εξετάσεις και να τους συνταγογραφηθεί αμέσως, σε περίπτωση θετικού τεστ, το Paxlovid, γνωρίζοντας ότι η θεραπεία πρέπει να γίνει τις πρώτες ημέρες των συμπτωμάτων.

Δεν είναι ακόμη σαφές γιατί συνέβησαν τέτοια ριμπάουντ.

Σύμφωνα με μελέτη, δεν οφείλονται σε αντίσταση του ιού στο Paxlovid.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων