Home Επικαιρότητα Πιθανή Αύξηση των Επιτοκίων Αναφοράς το Καλοκαίρι
Πιθανή Αύξηση των Επιτοκίων Αναφοράς το Καλοκαίρι.

Πιθανή Αύξηση των Επιτοκίων Αναφοράς το Καλοκαίρι

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κα. Κριστίν Λαγκάρντ, άφησε ανοικτό εχθές Τετάρτη το ενδεχόμενο να υπάρξει αύξηση των κατευθυντήριων επιτοκίων του θεσμού μέσα στο καλοκαίρι, εάν ο πληθωρισμός παραμείνει σε υψηλό επίπεδο.

«Η αποστολή της ΕΚΤ είναι η σταθερότητα των τιμών», υπενθύμισε χθες η κυρία Λαγκάρντ από το Αμβούργο, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Πέτερ Τσέντσερ.

Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη έφθασε τον Μάρτιο το 7,5% σε ετήσια βάση, επίπεδο-ρεκόρ, πολύ πάνω από τον στόχο του 2% που είναι ο μεσοπρόθεσμος στόχος της τράπεζας, γεγονός που θέτει υπό πίεση τον θεσμό για να λάβει μέτρα αποκλιμάκωσης της πολιτικής νομισματικής χαλάρωσης έπειτα από χρόνια.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων