Home Επικαιρότητα Συνεχίζει τις Δράσεις του το Εθελοντικό Πρόγραμμα Υγεία για Όλους
Συνεχίζει τις Δράσεις του το Εθελοντικό Πρόγραμμα Υγεία για Όλους.

Συνεχίζει τις Δράσεις του το Εθελοντικό Πρόγραμμα Υγεία για Όλους

Συνεχίζει τις δράσεις ιατρικών παρεμβάσεων και προληπτικών εξετάσεων το εθελοντικό πρόγραμμα «Υγεία για Όλους», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO Chair on Adolescent Health, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Ειδικότερα, εθελοντές του προγράμματος θα επισκεφθούν, από 15 έως 17 Απριλίου, τους Δήμους Σερίφου – Σίφνου και θα πραγματοποιήσουν Καρδιολογικό, Ενδοκρινολογικό, Ωτορινολαρυγγολογικό, Ορθοπεδικό και Δερματολογικό έλεγχο στους κατοίκους των νησιών.

Στις 14 – 15 Μαΐου οι εθελοντές του προγράμματος θα βρεθούν στον Δήμο Τήνου για Καρδιολογικό, Ενδοκρινολογικό, Ωτορινολαρυγγολογικό, Ορθοπεδικό, Δερματολογικό, Οφθαλμολογικό έλεγχο και παιδιατρική κλινική εξέταση.

Ακολουθούν οι δήμοι Ικαρίας, Αμοργού, Νάξου Μικρές Κυκλάδες ( Ηρακλειά, Σχοινούσα, Δονούσα, Κουφονήσια) Φολεγάνδρου, Ίου, Σικίνου. Επίσης, συνεχίζεται η δράση που αφορά τα παιδιά ευάλωτων πληθυσμών και περιλαμβάνει κλινική εξέταση και εμβολιασμό.

Σε διάστημα πέντε ετών έχουν πραγματοποιηθεί:

* Kλινική παιδιατρική εξέταση – Εμβολιασμός 13.885 παιδιών, με 24. 984 εμβόλια.

* Γυναικολογική εξέταση, Pap – test και διακολπικός υπέρηχος, σε 1.243 γυναίκες.

* Παθολογικός, Kαρδιολογικός, Eνδοκρινολογικός, Ωτορ/κός, Πνευμονολογικός,

* Οφθαλμολογικός έλεγχος, σε 6.173 ενήλικες & παιδιά.

* Οδοντιατρικός έλεγχος, σε 433 παιδιά.

* Εξέταση – Εμβολιασμός κατά της Ηπατίτιδας Β΄, σε 609 κρατούμενους των φυλακών.

Επιπλέον, εφαρμόζονται δύο νέα προγράμματα για τις γυναίκες πρόσφυγες και Ρομά:

· “Αντισύλληψη – Θηλασμός”, σε συνεργασία με το Τμήμα Οικογενειακού προγραμματισμού, του Νοσοκομείου «Αρεταίειο» και τη Γ’ Πανεπιστημιακή Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική στο «Αττικόν» Νοσοκομείο.

· “Αυτοέλεγχος- Έλεγχος Μαστού”, σε συνεργασία με τον Επιστημονικό φορέα “Οι Γυναίκες στην Ογκολογία”.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων